صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > کرزی با دمش!

کرزی با دمش!

هر دو در تلاشی برای گمراه کردن افکار عامه اند، حمایت کورکورانه یی قوه قضائیه از ادامه یی وزارت داکتر رنگین دادفر سپنتا تا تمدید زمان دوره ریاست جمهوری حامد کرزی، به عنوان دم روباه برای تائید دروغ ها و خلاف رفتاریها از قانون اساسی عمل کرد تا تیزابی بر رخسار نازک و لاغر قانون مداری پاشیده باشد./ بدون تردید آنائیکه مقدس ترین ارزشها را به هر دلیلی زیر پا میگذارند، منفورترین چهره ها حداقل در تاریخ خواهند بود
محمد داود دادرس
دوشنبه 30 مارچ 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

"میگویند از روباه پرسیدند که شاهدات کیست، سری جنبانده و با نیش چشمی اشاره کرده دمش را نشان داد". قوه قضائیه افغانستان با وجود آنکه از نظر قانونی نهاد مستقل معرفی میگردد؛ اما این نهاد در سالهای بعد از بوجود آمدن اداره انتخابی به عنوان ستون مشروعیت بخشیدن رفتار های غیر قانونی رئیس جمهور مبدل گردیده است.

در آخرین مورد، این نهاد بار دیگر با زیرپا گذاشتن قانون اساسی، تیزاب بر رخسار نارک و لرزان عدالت پاشید. قوه قضائیه با تائید ادامه یی ریاست جمهوری کرزی در بعد از 31 جوزای سالجاری، نشان داد که هیچ گاه یک قوه بیطرف نیست و زیر کنترول شدید قرار داشته به عنوان دم روباه برای شهادت های دروغین و خلاف رفتاریهای قانون اساسی عمل میکند.

رئیس جمهور کرزی با تن دادن به مورد قبلی زیر پا گذاشتن قانون اساسی در مورد تغییر زمان برگزاری انتخابات، حال انتظار دارد که دیگران به هر شکلی ممکن تخطی او را از قانون اساسی برای ادامه حاکمیت سراسر فسادش پاس دارند. کرزی هر چند وانمود کرد که برای "مصلحتهای ملی" تن به زیر پا گذاشته قانون داد است؛ اما واقعیت ها بیان مسایل دیگری است.

رئیس جمهور با دادن یک امتیاز به مخالفان سیاسی و نامزدان ریاست جمهوری، حال از آنان به هر قمیتی امتیاز میگیرد، زیرا میداند که بسیار از رفتارها و تصامیم اکثریت جریانهای سیاسی و نامزدان، بسته گیهای زیادی به تعاملات بیرونی برای آینده افغانستان دارد. کرزی با اعلان این که انتخابات باید در زمان معیین آن مطابق قانونی اساسی برگزار شود، شوک بزرگی میان رقبا و جریانهای سیاسی ایجاد و امتحان کرد که مخالفان در کجای کار قرار دارند.

کرزی میداند که نبودن در قدرت در زمان انتخابات، یعنی کنار رفتن وی از قدرت قبل از هر رقابتی در انتخاباب خواهد بود و او عملاً میدان را به رقبای دیگری رها خواهد کرد؛ زیرا اعتبار کرزی در جمع حامیانش بسته گی تنگاتنگی به بودن وی در قدرت دارد.

کرزی میداند از دست دادن قدرت به معنی از دست دادن همه چیز است که بعد از آن هیچ شانسی برای پیروزی برای وی باقی نخواهد گذاشت. تیم کاری کرزی بدون شک از همین حالا برای خریدن، جمع آوری اسناد بدنام کنند و تطمیع افراد جهت کسب آرای بیشتر در کنار دیگر آماده گی ها مصروف میباشد؛ زیرا کرزی در دو حالت به پیروز خواهد رسید.


1- تقلب در انتخابات

2- معامله با کشورهای اثر گذار

البته پیش زمینه هر دو حالت بودن وی در قدرت و استفاده از امکانات سرشار دولتی برای هر کاری میباشد.
رئیس جمهور کرزی بدون شک بالای مورد اول که امکانات و تجربه یی بیشتری در اختیار دارد، حساب میکند. موجود آقای فاروق وردک که بعد از انتخابات ریاست جمهوری حدود پنجسال قبل به سمت های عالی دولتی از برکات همکاری ها و تقلب هایش به نفع رئیس جمهور رسید، سرمایه یی برزگی به حساب میاید، البته اگر وی در آخرین روزها به ترکیب کدام تیمی دیگری نپیوندد.

تیم کرزی بخوبی میداند که تنها و تنها در قدرت بودن این امکانات را در اختیار آنان قرار خواهد داد؛ در غیر آن هیچ امیدی برای پیروزی متصور نیست، زیرا امید برای دست یافتن برای گزینه دومی هر چند کاملاً از بین نرفته؛ اما حداقل گزینه ضعیف تری نسبت به اولی میباشد.

اینجاست که قوه قضائیه با چشم پوشی از مواد قانونی اساسی به نفع حاکمیت کرزی فتوای میدهد؛ شاید جناب قاضی القضات رسید به ریاست ستره محکمه را ناشی از دانش، تجربه و اعتماد شهروندان فقیر افغان نمی داند؛ بلکه آنرا سخاوت ارباب قدرت دانسته که باید در وقت معین آن، جواب این سخاوت را با سخاوت بدهد.

در واقع رئیس جمهور کرزی از همین اکنون و حتی قبل از آن به شیوه های گوناگون دست به تقلب انتخابات دست زده است که تصمیم اخیر قوه قضائیه نیز شامل همین تخلفات و تقلب های انتخابی میباشد، بیرون آوردن این تصمیم از متون قانون اساسی که در هیچ آن نوشته نشده است، یکی از برزگترین تقلب های انتخابات از همین اکنون معرفی میگردد.

زیر پا گذاشتن قانون اساسی بدون تردید یکی از عمده دلایلی میباشد که در پنجسال گذشته افغانستان را تا سرحد سقوط پیش برده و زمینه ساز بسیاری از ناهنجاری های امروز بوده است، ادامه این وضعیت از سوی هر جریان و یا هم نهادی، سخت خطرناک بوده و بیشتر از پیش به اعتماد شکسته مردم نسبت به زمامدار لطمه وارد خواهد کرد.

بدون تردید آنائیکه مقدس ترین ارزشها را به هر دلیلی زیر پا میگذارند، منفورترین چهره ها حداقل در تاریخ خواهند بود.

واژه های کلیدی

انتخابات در افغانستان
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • به همه سلام ! دادرس صاحب نوشتار تان درست لیکن نگفته اید که مطابق قانون اساسی چی باید شود؟
    جلال ابادی

    آنلاین : چی باید شود

    • ستره محکمه مطابق به ماده 121 قانون اساسی عمل نموده است که صلاحیت مطابقت قوانین را با قانون اساسی و تفسیر آنها را به این ارگان می دهد. عده ای استدلال می کنند که ستره محکمه صلاحیت تفسیر قانون اساسی را ندارد، در حالیکه این غیر ممکن است که ستره محکمه صلاحیت مطابقت قوانین را با قانون اساسی داشته باشد، بدون اینکه خود قانون اساسی را تفسیر کند. در این قضیه هم، ستره محکمه به مانند قضیه اسپنتا، قانون اساسی و سایر قوانین، در اینجا، قانون انتخابات، را تفسیر نموده و حکم نموده است. در واقع اگر ستره محکمه این صلاحیت را نداشته باشد تا قانون اساسی را تفسیر کند، کدام ارگان دیگری وجود ندارد تا چنین صلاحیتی داشته باشد. این در حالی است که ماده 122 قانون اساسی می گوید که هیچ قضیه حقوقی نباید از ساحه صلاحیت قوه قضائیه خارج شود.
      عده ای هم طرفدار تشکیل لویه جرگه بودند تا در این مورد تصمیم بگیرد. یک تعداد می گفتند تا لویه جرگه قانون اساسی را تعدیل کند، و تعدادی هم به این نظر هستند که فقط در مورد چهار ماه مورد اختلاف تصمیم گیری کند. اما به سبب اینکه شوراهای ولسوالی ها هنوز انتخاب نشده اند، چنین امری ممکن نیست، زیرا تقریبا 365 تن از اعضای لویه جرگه، روسای شوراهای ولسوالی ها اند. و اگر همان طور که کرزی می گفت که لویه جرگه عنعنوی را بر گزار می کند، این عمل در تضاد با قانون اساسی قرار دارد که برای عضویت در لویه جرگه شرایط در نظر گرفته است.
      جبهه ملی هم طرفدار این بود تا حکومت موقت درست شود، این در حالی است که در قانون اساسی هیچ نوع اشاره ای به حکومت موقت نشده است، و منطقی هم نیست که در صورت موجودیت رئیس جمهور با معاونین انتخابیش، یک شخص غیر انتخابی در راس حکومت قرار بگیرد.
      جدا از مسئله حقوقی، از لحاظ سیاسی هم یک شخص تازه وارد نمی تواند اداره کشور را به شکل احسن پیش ببرد.
      ترس مخالفین از این است که کرزی از امکانات دولتی در انتخابات به نفع خود استفاده برد، این نکته درست است، ولی خود قانون اساسی به رئیس جمهور اجازه داده تا سوگند رئیس جمهور بعدی در راس قدرت باقی بماند، بنا بر این تشویش مخالفین جنبه قانونی ندارد. صرفاً به منظور پیش گیری از سوء استفاده از قدرت توسط کرزی، سیستم نظارتی باید درست شود، و امکاناتی که در خدمت کرزی هست، باید در خدمت سایر کاندیداها نیز باشد. به عنوان مثال، برای سفر نمودن، تمامی کاندیداها باید از هلی کوپترهای دولتی استفاده کرده بتوانند.

    • برادردرین کشورحرف ازقانون وقانونیت زدن چیزی بیشتر ازیک خیال پردازی محض نیست آقای رئیس جمهور مادرکدام مقطع ازین هفت سال به مفاد قانون ازنفع خویش گذشتند که حالابخیال مشروعیت بخشی خویش از مجرای واقعی قانون باشند ،نه تنها ایشان بلکه درحیطه فرهنگ سیاسی مزخرف جامعه افغانستان هرکه می آید ،هرآنچه ازپاکی وپاکیزگیست ازآن برای دوام سلطه نامشروع خویش درجهت فریب ازهان عامه بکارمیبرد ،این روش بحدی درین سرزمین تکرارشده است که مردم امروزنسبت به هرچیزی مشکوک وبدبین اند .
      سناریوی فعلی کرزی وقوه قضائیه اش کاری درهمان مسیرمزخرف وتکراریست که برای مخالفین مسلح دولت بیشتر ازهرکسی زمینه مساعد میسازد تاتوجه مردم وحسن نظر سایرجریانهای مخالف رابسوی خویش هدایت کنند ،چون دوام کارکرزی دوام بدبختی افغانستان محسوب میشود وتوان پذیرش این حکومت ناکارآمد وفاسد ازمردم افغانستان سلب گردیده است .
      چقدرفساد ،چقدربی بندوباری حکومت ،وچقدردربدری این ملت راشاهد باشیم .
      فکرمیکنم اولین گام درجهت تامین ثبات درین کشورازمیان برداشتن این گروپ ضعیف ونابکارازجایگاه قدرت سیاسیست .
      چون ایشان درعین بیگانگی باکاروبیگانگی بامردم ،بیگانه باخویش اند

    • آقای شایان از نوشته ای تان برمیایید که کارمند دولت باشید اگر نیستید پس از خواب خرگوش بیدار شوید که نه دادگاه عالی و نه کرزی مستقل اند هردو از یک منبع هدایت میگیرند . کرزی ریس دادگاه عالی را به کار میگمارد وهم اگر خواست برطرف مینمائید پس دادگاه عالی چگونه میتواند خلاف خواست او عمل نمایید . اصلآ کار از تهداب خراب است زیرا نظام ریاستی در افغانستان نطام نا کارا و ناکام است باید به مردم در اداره امورشان سهم داده شود.

    • سلام آقای شایان؛

      تشکر از نظرات تان؛ اما موضوع مهم اینست که در قانون اگر مورد گنگ باقی مانده باشد؛ ستره محکمه صلاحیت تفسیر قانون را دارد؛ ولی در حالیکه همه چیز روشن و واضح است نیازی و ضرورتی برای تفسیر قانون جود ندارد. اگر شما میگوید که ستره محکمه صلاحیت دارد تا به قانون شکنی از سوی رئیس جمهور صبغه قانونی بدهد این نظر شما است، در غیر آن هیچ کسی نه کرزی و نه قوه قضائیه صلاحیت نقض قانون اساسی را ندارند.

      اینجا قانون شکنی زیر نام تفسیر قانون اساسی صورت میگیرد نه چیزی بیشتر از آن؛ وقتی در قانون اساسی گفته شده که تا قبل از فلان تاریخ انتخابات صورت گیرید و در فلان تاریخ دوره ماموریت رئیس جمهور پایان میابد؛ دیگر جای برای تفسیر و مفسیر باقی نمی ماند.

      اینجا قانون حتی تفسیر اگر میگردید زیاد فرق نمی کرد، اما اینجا قانون بدون مراجعه به اصل قانونی آن به نفع یک شخص و جریان بدنام که در راس آن آقای کرزی قرار دارد، عملاً تغییر داده میشود.

      اگر بر داشت این باشد که رئیس جمهور میتواند هر چیزی را که به میل دلش نبود از سوی ستره محمکه تفسیر کنید، پس نیازی برای قانون اساسی نیست و رئیس جمهور میتواند قانون بسازد و قانون لغو کند؛ که در این صورت بهتر است به سریال مسخره دموکراسی و حاکمیت قانون پایان داده شود تا همه تکلیف خود و دیگران بدانند.

      آقای شایان! ما حق تحلیل قانون را حداقل در مورد تاریخ انتخاباب و پایان دوره یی ریاست جمهوری کرزی ندرام؛ باید آقای کرزی در زمان معیین از قدرت کنار برود و همچنان انتخابات مطابق قانون اساسی در زمان معیین آن برگزار گردد.

      قدیمی ها گفته اند که پیر مری سخت نیست؛ رخنه مرگ باز میگردد. شاید این مهم نباشد که انتخابات دو ماه پیش یا پس و یا رئیس جمهور سه ماه زودتر یا دیر تر از قدرت کنار برود؛ مهم اینست که وقتی قانون از سوی نگهبانان آن زیر پا گذاشته میشود؛ دیگر هیچکسی قانون را احترام نخواهد کرد و قانون شکنی بدتر از امروز خواهد شد و به یک کار روز مره تبدیل خواهد گشت که تا آن زمان فاصله یی زیادی هم باقی نمانده است.

      در عین حال این یک فرهنگ بد قانون شکنی را که از گذشته به میراث مانده است را تقویت خواهند کرد، زمان امروز بیشتر برای الگو سازی برای آینده است که ارباب زور باید آنرا به خاطر سرنوشت مردم مظلوم افغان که سالهای زیادی است شلاق بی قانونی را با تار پود خود احساس میکنند، پاس دارند.

      اگر از مصحلت های دروغ بگذریم و با وجدان خود صادق باشم؛ چی مصلحتی بالاتر از احترام و تطبیق قانون اساسی وجود دارد؛ در حالیکه گذشته یی ما سراسر حاوی قانون گریزی توسط حاکمان بوده است.

    • آقای گردیزی،
      من تا حال در دولت افغانستان کار نکرده ام. در ثانی، شما به نظر می رسد از قانون اساسی افغانستان خبر ندارید. رئیس جمهور رئیس و اعضای دادگاه عالی را به مجلس نمایندگان پیشنهاد می کند و آنها نیز می توانند، این اعضا را قبول و یا رد کنند. هیچ کس، به شمول رئیس جمهور، نمی تواند آنها را بر کنار کند، مگر در حالت ارتکاب جرم. حتی بعد از اینکه مدت ده سال کاری اعضای دادگاه عالی هم ختم شود، آنها در صورت عدم کار در ارگان های دولتی، معاش دوران خدمت خود را می گیرند، و در دوران خدمت هم هیچ کس نمی تواند معاش آنها را کم نماید. این ها پرنسیب هائی اند که در همه کشورهای دموکراتیک وجود دارد، و معنی آن استقلال قوه قضائیه هست. ولی این نکته درست است که قوه قضائیه افغانستان هنوز، از لحاظ عملی به استقلال کامل نرسیده باشد، ولی عناصر لازمه استقلال را قانون اساسی برایش داده است.

    • آقای شایان !
      اگر یک شهروند عادی کشور مواد قانون اساسی را نداند عیبی بزرگی نیست و لی اگر کسی که خودرا رییس جمهور جا زده باشد و قانون را نداند این دیگر افتضاح است. آیا اقای کرزی در این هفت سالی که بر گرده ای مردم پا نهاده خودرا به حیث رئیس جمهور بالای مرد م تحمیل نموده است . از قانون اساسی خبر نداشت آیا این همه مدت برای آمادهگی برای انتخابات مدت کمی بود که سه ماه دیگر هم میخواهد . شما داد از قانون اساسی دموکرات میزنید کدام کار آقای کرزی به ریس جمهور دموکرات میماند.. عفو نمودن طالبان که باز بروند آدم بکشند ...تحمیل نابکار ترین آدم ها در پست مهم دولتی به خصوص والی ها صزف به خاطر اینکه از تبار خودش و طرفدار سیاست های فاشیستی اش اند.. تعین وزیران بدون رای پارلمان ..اعطای منازل در وزیر اکبرخان برای نماینده ای طالبان که هنوز بوی خون مردم شمال ومناطق مرکزی افغانستان از دست شان به مشام میرسد.. و یا راندن مردم از ادارت دولتی به خاطر تکلم به زبان مادری ایشان تهیه صلاح و مهمات برای کوچی ها و فرستادن انها به جان مردم بی دفاع و و و ....... و های دیگر کدام کار ایشان مطابق قانون اساسی دموکرات دستبرد زده شده کشور است. همه میدانند که نظام ریاستی در افغانستان ثابت ساخت که نمیتواند کارا و دموکراتیک باشد.

    • کابل پرس? بسيار با دم کرزی بازی ميکند ، اگر اين جناب دادرس خود سردبير کابل پرس نباشد شايد حسين زاهدی باشد که معاون آقای مير هزار است! برادرمن . البته کرزی چندان خدمتی نکرده اما حد اقل آن فجايعی که عبدالله عبدالله در دوره کاری اش داشته يا احدی داشته يا خليل زاد و رهبران به اصطلاح جبهه ملی داشته اند ، ندارد يا کمتر دارد! در ميان کانديد های که امريکا برايمان از اتباع خويش درست کرده ( مثل خليل زد و جلالی و اشرف احمدزی و...) کرزی مناسبتر و کم وابسته تر است! وقتی مردم افغانستن مخير و ناگزير از انتخاب ميان بد و بد تر اند ؛ پس بگذاريد همان « بد» را برگزينند . اعمال شنيع و تهوع آور عبدالله و مارشال صاحب و قانونی را که نگاه کنيد
      بازهم عقل سليم به کرزی ، راضی ميشود!
      کسانی که برای تمديد دوره کار کرزی بهانه تراشی ميکنند ؛ يا ايجنت طالبان يا نوکران پاکستان اند که منتظر يک بلوا و آشوب سراسری در کشور هستند تا از آب گل آلود استفاده ببرند و وضع را برای بازگشت طلبه کرام مهيا سازند. با ادب . برزين مهر

    • آفای برزین مهر
      من نمیخواهم از مجاهد و اخوان دفاع کنم ؛ آنها اگر جنگ کردند و غارت کردند از پراگندهگی و حرس به پول شان بود. کرزی هم کاش تنها چور و چپاول میکرد و به فروختن دارای های ملی به برادرانش اکتقا میکرد ولی او نه تنها اینکار را کرد بلکه برای بربادی و نابودی سایر اقوام و فرهنگ و زبان ایشان کمر بسته است. کاش او هم مانند مجاهدین در پی سیر کردن خود و اطرافیانش میبود.این آمریکائی های که شما نام برده اید همه یکسان نوکر اند. ولی ما انرا ترجیع میدهیم که کمتر فاشیست باشد.

  • كرزي از كابوس خليل‌زاد مي‌ترسد

    به نام خدا، آموزگار سخن و ادب

    آقاي كرزي خود را با صد بي‌شرمي نامزد رياست جمهوري كرده است. مي‌گويند كه تعداد زيادي از نزديك‌ترين مشاوران او مخالف اين تصميم آقاي كرزي بوده اند. من زياد به اين حرف باور ندارم. مشاوران آقاي كرزي نوكران حاكم سبزوار اند نه بادنجان‌هاي سبزوار.

    آنلاین : جمهوريِ سکوت

  • کرزی از کدام کاندید شدن خود سخن میگوید.
    هفت سال که گذشت چی کرد تا به حال نیم کیلو متری ریاست جمهوری که وزارت مالیه قرار دارد سرک کند کپر مانده باز خود به بیشرمی بالای مردم رنجیده افغانستان تعمیل میکند.
    من ریس جمهور هستم و میباشم و مرا کسی برطرف کرده نمی تواند .
    با آنکه برادرش بنام پادشاه هیروهین مشهور است .
    در هفت سال که به چوکی قدرت تکیه زده بودی چی کردی.روز بروز فقر در کشور بیشتر شده رفت غریب روز بروز پایمال شده رفت.
    باز به کدام حق بالای مردم افغانستان خودرا تعمیل میکنی.
    بسیار جای شرم است کرزی صاحب که بازهم خودت همرای کابینه فاسدت بالای مردم تعمیل میشوی!!!

    از نام مبارکت معلوم است و بس کر است چیزی نمیفهمد!!

    وسلام محمد مسعود رافع

  • کرزی از کدام کاندید شدن خود سخن میگوید.
    هفت سال که گذشت چی کرد تا به حال نیم کیلو متری ریاست جمهوری که وزارت مالیه قرار دارد سرک کند کپر مانده باز خود به بیشرمی بالای مردم رنجیده افغانستان تعمیل میکند.
    من ریس جمهور هستم و میباشم و مرا کسی برطرف کرده نمی تواند .
    با آنکه برادرش بنام پادشاه هیروهین مشهور است .
    در هفت سال که به چوکی قدرت تکیه زده بودی چی کردی.روز بروز فقر در کشور بیشتر شده رفت غریب روز بروز پایمال شده رفت.
    باز به کدام حق بالای مردم افغانستان خودرا تعمیل میکنی.
    بسیار جای شرم است کرزی صاحب که بازهم خودت همرای کابینه فاسدت بالای مردم تعمیل میشوی!!!

    از نام مبارکت معلوم است و بس کر است چیزی نمیفهمد!!

    وسلام محمد مسعود رافع

  • سلام به دوست عزیز.... نظر خوبی است... اما با این طرح هر کس و ناکس به بهانه انتخابات سواستفاده از بودجه انتخابات را حق پدر دانسته چاره نوی را برای غارت پول بدست می آورند... یکبار دیگر پولی که به راهای خوبتری به مصرف باید برسد در خدمت هلی کوپتر های کاندیدان بی سواد به هدر خواهد رفت....

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس