صفحه نخست > دیدگاه > مجلس نمایندگان در سال دوم تقنینی، بازهم همان آش و همان کاسه

مجلس نمایندگان در سال دوم تقنینی، بازهم همان آش و همان کاسه

مرتضی رحیمی
شنبه 28 جنوری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

مجلس نمایندگان پس از سپری نمودن یک سال کاری پر تنش، جنجالی و بی دستاورد؛ سال دوم کاری خود را روز شنبه گذشته با حضور رییس جمهور کرزی آغاز نمود. سال دوم تقنینی اعضای مجلس با شعار "وحدت نظر در میان اعضای مجلس" آغاز شد اما در نخستین روزها و پس از انتخابات های پیاپی ناکام انتخاب هئیت اداری مجلس؛ اعضای مجلس نمایندگان نشان داد که نه وحدت نظر در کار است و نه بهبود در عمل.

مردم افغانستان تحت سخت ترین شرایط و وضعیت بد امنیتی برای انتخاب نمایندگان خویش در اکثر نقاط کشور به پای صندوق های رای رفتند تا این نمایندگان صدای رسای شان در برابر حکومت باشد و دادخواه ملت؛ اما یک سال از پنج سال تقنینی مجلس نمایندگان بدون کدام دستاوردی به عبث سپری شد و افغان هایی که چشم امید به نمایندگان خویش بسته بودند، دیدند که چگونه نمایندگان شان فقط به فکر منافع خود بودند و بس.
حال پس از گذشت تعطیلات زمستانی اعضای مجلس نمایندگان سال دوم کاری خویش با شعار "وحدت فکری میان اعضای مجلس" آغاز کردند.

گرچه آغاز سال دوم تقنینی مجلس نمایندگان با شعار "وحدت فکری میان اعضای مجلس" نیک جلوه می نمود و مردم انتظار داشتند تا اعضای مجلس نمایندگان در سال دوم کاری خویش به مانند شعار شان تمامی مشکلات و دو دسته گی میان یک دیگر را دور گذاشته و اندکی به فکر ملت و حل مشکلات ملت افغانستان باشند، اما با گذشت چند روز محدود از کار اعضای مجلس نمایندگان در سال دوم تقنینی، واضح گردید که این شعار نیز چیزی جز حرف نبوده و باز هم مجلس ما غرق در مشکلات خود است.
در سال اول کاری مجلس نمایندگان پس از گذشت چند ماه جنجال و افتتاح نشدن شورای ملی توسط رییس جمهور، سرانجام حامد کرزی شورای ملی را افتتاح نمود اما بیش از یک ماه کار اعضای مجلس نمایندگان در گرو دار جنجال انتخاب هئیت اداری و بالخصوص رییس این مجلس ضایع شد.
در شرایط حساسی که مردم افغانستان دامنگیر مشکلات فراوانی بودند، نمایندگان ملت در مکانی که به نام خانه ملت یاد می شود، با یک دیگر در انتخاب رییس خود مشکل داشتند.
از یک سو دو دستگی در میان اعضای مجلس نمایندگان و از سوی دیگر فشار سناریویی به نام دادگاه ویژه بررسی تقلب های انتخاباتی که از سوی حکومت کرزی راه اندازی شده بود، جایگاه و منزلت مجلس نمایندگان را بسیار ضعیف کرد.

این ضعف مجلس نمایندگان باعث شد تا یک سال کاری بزرگترین مرجع اراده ملت افغانستان و بزرگترین نهاد نظارت کننده بر اجرات حکومت افغانستان به بسیار بیهوده گی و بدون کدام دستاوردی سپری شود.
سالی که بیهوده گذشت؛ اما آنگونه که اعضای مجلس نمایندگان در مراسم اغاز سال دوم تقنینی شعار می دادند، انتظار می رفت سال دوم کاری این مجلس بدور از مشکلات قبلی، سالی پر کار و پر دستاورد باشد اما بازهم با گذاشته شدن اولین صندوق های انتخابات برای انتخاب هئیت اداری مجلس نمایندگان، دو دستگی ها در میان اعضای مجلس اوج گرفت و به اصطلاح عوام "باز هم همان آش شد و همان کاسه".
یک هفته از آغاز کار مجلس نمایندگان سپری شد اما هنوز هم این مجلس موفق به تکمیل پروسه انتخاب هیئت اداری خود نشده است.
با وجودی که روند کاری سال دوم مجلس نمایندگان به روز شنبه اول دلو با حضور رییس جمهور کرزی رسما گشایش یافت؛ اما با گذشت چهار روز این مجلس نتوانسته تمامی اعضای هیئت اداری خویش را انتخاب نماید.
پس از مراسم افتتاح سال دوم تقنینی در روز شنبه، اعضای مجلس نمایندگان روز یکشنبه روند انتخاب هئیت اداری این مجلس را آغاز کردند که بر اساس این انتخابات، حاجی ظاهر قدیر به عنوان معاون اول مجلس، عبدالستار خواصی به عنوان منشی اول و فرهاد عظیمی به عنوان منشی دوم معرفی شده اند؛ اما این مجلس تا هنوز نتوانسته است تا معاون دوم را انتخاب نماید و قرار است شنبه روند انتخاب معاون دوم مجلس نمایندگان ادامه یابد.
اعضای مجلس نمایندگان که هرکدام با از خود گذری های مردم افغانستان و رای مردم افغانستان به این مجلس وارد شدند تا مسوولیت سنگین وکالت مردم افغانستان را به عهده بگیرند، به حل مشکلات افغان ها تلاش نمایند و از کار حکومت نظارت نمایند، اکنون غرق در جاه طلبی و خودخواهی خود شده اند و بر سر یک کرسی هیئت اداری با یک دیگر به توافق نمی رسند.

دو صد و چهل و نه تن با نام نمایندگان ملت همه با رای ملت وارد خانه ملت شدند اما هر یک از این دو صد و چهل و نه تن اکنون سرگرم تامین منافع خود هستند، ملت و یا هم موکلان را باد فراموشی سپرده اند.
مثلی داریم که می گوید" سالی که نیکوست، از بهارش هویداست" حال هم می گویم که اعضای مجلس نمایندگان نتوانستند در اولین روزهای کاری سال دوم تقنینی خویش کدام اثر نیک از خود به جا بگذارند، پس در آینده نیز نخواهند داشت و سال دوم تقنینی نیز همانند سال اول بیهوده و بدور از دستاورد سپری خواهد شد.
اعضای مجلس نمایندگان که در مراسم افتتاح سال دوم تقنینی خویش شعار وحدت نظر در میان اعضا را می داند، ثابت ساختند که منافع شخصی برای اعضای مجلس نمایندگان فرا تر از هر چیزی است و ملت و منافع ملت برای شان هیچ ارزشی ندارد.
همان گونه که در سال اول کاری مجلس شانزدهم، حکومت نفوذ گسترده در میان اعضای مجلس نمایندگان داشت، امسال نیز به همین منوال خواهد بود و با توجه به این دو دسته گی که در حال حاضر در میان اعضای مجلس است، این مجلس تا پایان پنج سال کاریش به هیچ دستاورد درخور شانی دست نخواهد یافت که دل مردم افغانستان و یا لااقل موکل از وکیلش خوش شود.
نیک است که اعضای مجلس نمایندگان چشم کور خویش را باز نمایند و ببینند که مردم افغانستان و یا بهتر بگویم افغان های مظلومی که از جان خود گذشتند و رای دادند تا نماینده خویش را برای دفاع از حقوق خویش به خانه ملت بفرستند چگونه در لجن زار مشکلات دست و پنجه نرم می کنند و کرزی که نیم دوره ریاست جمهوری اش سپری شده است، هنوز کابینه خود را تکمیل نکرده است.
اعضای مجلس نمایندگان، بی دار شوید از خواب غفلت و شرم کنید از رای که از مردم گرفتید؛ به جای خودخواهی و جاه طلبی و قوم گرایی به شایسته سالاری روی بیاورید و هئیت اداری خویش را براساس اصل شایسته سالاری انتخاب کنید تا هم این که روزها و سالهای وقت پر ارزش تان که باید صرف دفاع از حقوق مردم افغانستان سپری شود، بیهوده نگذرد و حداقل در سال دو کاریتان دستاوردی داشته باشید.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • راه حل همه مشکلات وچالش ها خودخواهی ها خود کوزه خر خود کوزه فروشی ها فقط فقط فدرالی شدن افغانستان است برادران عزیز صد ها سال اگر هم به این منوال باشد باز هم همان آش وهمان کاسه است .

    بهترین راه حل همه در بدری ها خود کشی ها ، سر بریدن ها باز هم فدرالی شدن افغانستان است :

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس