صفحه نخست > دیدگاه > سناریوی جدید؛ ملا محمد عمر پس ازین در فهرست هراس افگنان زیر پیگرد شدید (اف (...)

سناریوی جدید؛ ملا محمد عمر پس ازین در فهرست هراس افگنان زیر پیگرد شدید (اف بی آی) نیست!

ابو مسلم شیرزاد
سه شنبه 27 دسامبر 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

رسانه های پاکستانی از حذف نام ملا محمد عمر رهبر گروه طالبان از فهرست زیر پیگرد شدید دهشت افگنان اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده امریکا (اف بی آی) خبر میدهند. فهرست که ده میلیون دالر پاداش را برای دریافت اطلاعات در مورد رهبر طالبان تعیین نموده بود. حذف نام رهبر طالبان در حالی صورت گرفته که اسامی ایمن الظواهری رهبر شبکه القاعده و حکیم الله محسود رهبر تحریک طالبان پاکستانی هنوز هم شامل این فهرست است.
اما در وبگاه انترنتی "پاداش برای عدالت" که از سوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا نشر می شود هنوز هم نام و تصویر رهبر طالبان با ده میلیون دالر پاداش برای دریافت اطلاعات در موردش وجود دارد.

پایگاه انترنتی مربوط وزارت خارجه امریکا در مورد هدف برنامه "پاداش برای عدالت" نگاشته که این یکی از ارزنده ترین ابزار دولت ایالات متحده در جهت مبارزه با هراس افگنی جهانی است، که این برنامه توسط اداره امنیت دیپلماتیک وزارت امور خارجه امریکا اجرا می شود، که براساس آن وزارت خارجه امریکا می تواند تا 25 میلیون دالر پاداش، برای دریافت اطلاعات از هراس افگنان بپردازد. و ایالات متحده امریکا از سال 1945 تا کنون به بیش از 60 نفر جهت دریافت اطلاعات برای جلوگیری از اقدامات هراس افگنی بیش از 100 میلیون دالر پرداخته است.

درین وبگاه در مورد رهبر طالبان چنین نوشته شده" رژیم طالبان در سالهای پیش ازحملات یازدهم سپتمبر به اسامه بن لادن و شبکه القاعده پناه داده بود و با آنکه عملیات آزادی پایدار، رژیم طالبان را از قدرت کنار زد، اما ملا محمد عمر هنوز آزاد بوده و تهدیدی برای امریکا و متحدانش بشمار میرود"

با آنکه در وبگاه "پاداش برای عدالت" هنوز هم رهبر طالبان تهدیدی برای امریکا خوانده شده، پس چرا نام ملا محمد عمر از فهرست زیر پیگرد شدید هراس افگنان (اف بی آی ) حذف شده است؟

تصویر از سایت رسمی اف بی آی

و اگر رهبر طالبان تهدیدی برای امنیت ایالات متحده امریکا نیست، چرا اسمش درین فهرست جا گرفته بود؟
گزارش ها حذف نام ملا محمد عمر را برای تشویق طالبان جهت پیوستن به روند گفتگو های صلح و پایان جنگ در افغانستان می دانند. پیشتر ازین رویترز از گفتگوهای پنهانی ایالات متحده امریکا با طالبان و رسیدن این گفتگو ها به نقطه مهم خبر داده بود، موضوع که بعدتر از آن از بی نتیجه ماندنش گزارش شده بود. در کنار این همه به پیشنهاد ایالات متحده امریکا برای طالبان مبنی بر اداره جنوب افغانستان در بدل رهایی بخش های دیگر افغانستان برای نیرو های تحت حمایت ایالات متحده و رد این پیشنهاد از سوی طالبان نیز گزارش شده بود.

اما خبر حذف نام رهبر طالبان از فهرست زیر پیگرد شدید دهشت افگنان اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده امریکا یک پیام روشن دارد، چنانچه جو بایدن معاون رئیس جمهور امریکا در گفتگویی با مجله امریکایی نیوز‌ویک هفته ی پیش گفت: "طالبان دشمن ما نیست. این بسیار مهم است."

که با این حساب طالبان دشمن امریکا نبوده و گفتگو های صلح با طالبان یکبار دیگر به نقطه مهمی رسیده است زیرا حکومت افغانستان نیز با دل نا خواسته گشایش دفتر سیاسی طالبان در قطر را پذیرفته است.

قبول ایجاد دفتر سیاسی طالبان در قطر نشان از فشار ایالات متحده امریکا و ناچاری حکومت افغانستان داشته و گواه برین است که حکومت افغانستان هیچ نقشی درین روند نداشته و ابزاری نیز جهت فشار بر امریکایی ها برای دریافت نقش در گفتگو های صلح با طالبان ندارد، تا با این ابزار رهبری مذاکره با طالبان را به دست گیرد. پس ایالات متحده امریکا بعد ازین طالبان را دهشت افگن ندانسته و به تنهایی و به هر بهای در پی نتیجه دهی گفتگو های صلح با طالبان خواهد بود تا اداره بارک اوباما بتواند دیگر مساله افغانستان را یکطرفه سازد. این موضوع می تواند هر گزینه را برای امریکا ممکن سازد که از پذیرش مشارکت طالبان در قدرت سیاسی تا پذیرش انحصاری قدرت سیاسی طالبان را منتفی نخواهد ساخت.

پس نگرانی از بازی ایالات متحده امریکا با سناریوی جدید روی آینده افغانستان است، که سرانجام اداره اوباما یکبار دیگر افغانستان را عینک پاکستان دیده و گفتگو های صلح با طالبان را به هر بهایی انجام خواهد داد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس