صفحه نخست > دیدگاه > تجزیهء افغانستان در کنفرانس دوم بن

تجزیهء افغانستان در کنفرانس دوم بن

رزاق مأمون
شنبه 6 آگوست 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کارشناسان افغان از طرح تجزیهء افغانستان در کنفرانس دوم بن ابراز نگرانی کردند

شماری از صاحب نظران افغان به این نظر اند که برخی از حلقات داخلی و خارجی در تلاش اند تا در دومین نشست بن بحث های داغ را در مورد به میان آوردن نظام فدرالی در افغانستان راه اندازی کنند.

زبیر شفیقی روزنامه نگار و عضو مرکز تحقیقات و مشورتی افغان می گوید: گزارش هایی وجود دارد که برخی از گروه ها برای مطرح ساختن مسالهء ایجاد نظام فدرالی در افغانستان و تجزیهء این کشور در دومین نشست بن، آماده گی گرفته اند و سعی می کنند تا علیهء افغانستان توطیه چینی کنند.
وی گفت:
« یک طرح داده می شود که جنوب افغانستان در اختیار گروه طالبان به عنوان نمایندهء پشتون ها قرار داده می شود.
شمال به دوستان دیگر به حیث نماینده گان اقوام تاجک، ازبک و هزاره داده می شود.
افغانستان برای سه سال نظام فدرالی را تجربه می کند و کابل مرکز می باشد که هر دو طرف می توانند بیایند.
این خبر که از بعضی رسانه های افغانستان شنیده می شود، به نظر من متاسفانه به آیندهء افغانستان و تعدادی از مردم یک توطیه است که ما را به طرف دیگر بدبختی ها می برد.»

آقای شفیقی این سخنان را در نشستی ابراز کرد که به روز سه شنبه به اشتراک شماری از صاحب نظران و آگاهان در خصوص برگزاری دومین نشست بن در کابل برگزار شده بود.

این آگاهان امور هم چنان گفتند که نباید در این کنفرانس که قرار است در ماه دسمبر سال روان در آلمان برگزار شود، به طور متفرق از افغان ها دعوت صورت گیرد.

صاحب نظران شرکت کننده در این نشست با مسالهء واگذاری مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان و خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نیز اشاره کردند.

داکتر جعفر مهدوی یکی از اعضای ولسی جرگهء افغانستان و آگاه امور سیاسی در مورد گفت:
« به نظر من کنفرانس دوم بن فرصتی برای خروج آبرومندانهء قوای خارجی از افغانستان است. آنها نمی خواهند دستاورد های افغانستان آسیب بیبیند در این کنفرانس کوشش می شود تا ضعف و کمبودی های کنفرانس اول بن دوباره تکرار نشود.»

قرار است دومین کنفراس بن در دسامبر سال جاری به میزبانی آلمان برگزار گردد که ارایهء طرح های مشخص برای بیرون رفت از مشکلات کنونی در افغانستان یکی از اهداف اساسی برگزاری این نشست خواهد بود.

چندی قبل حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در یک نشست خبری در کابل گفته بود، در این نشست اگر از افغان ها به طور متفرق دعوت به عمل آید آنان به نماینده گی از حکومت افغانستان در این نشست اشتراک نخواهند کرد.

اما مقام های آلمان گفته اند، این نشست به خواست دولت افغانستان برگزار خواهد شد و در آن از افغان ها به طور متفرق دعوت صورت نخواهد گرفت.
رادیو آزادی
http://afghanlion.blogspot.com...

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • کفتار های لاش خوار فدرالی با تجزیه فرق دارد .

    باید بحث فدرالیزم عیان شود تا هر که صاحب خانه و مال و زمین و سرنوشت خود باشند .

  • ما خو نفهمیدیم بالاخره منظورتان تجزیه بود یا سیستم فدرالی؟ که در صورت فدرالیسم به نفع تمام مردم افغانستان خواهد بود و هر کس به کار خود میرسد ... هر که طالب انتحار و بدوی نشینی است برود و در ملک خود این کار را بکند.

  • > هموطنان عزیز سلام،
    دپلوماسی پیدا و پنهان کرزی مایه تعجب مردم گردیده،
    دپلوماسی شکست خورده ارگ کابل به مشری کرزی این را میرساند که فضای روابط کابل با ولی نعمتان شان قابل علاج نیست، کرزی که روزگاری شعار های جنگ سالاروتوپک سالار جز هر بیانیه اش بود ، بعد از آنکه متوجه شد چگونه ادامه حیات سیاسی خود را پا بر جا ماند، آهسته آهسته بفکر تیم کاری افتید، او با تکنوکراتهای غربی شامل حکومت اعتماد نمیکرد زیرا آنها همه روزه راپور های اجرآت را به حامیان خود میدادند وکرزی چاره کنترول را هم بعید میدانست ، با زیرکی که از زمان مهاجرت در پاکستان فرا گرفته بود، در نزدیکی و همکاری به جهادی ها تغیر تاکتیک نمود،کرزی میدانست هم مردم و هم جامعه جهانی از رهبران جهادی متنفرند وهم رهبران جهادی که از روز ایجاد جهاد به هر دسیسه و غلامی مهارت کامل داشتند ودریغ نمیکردند، رهبران مجاهدین بعد شکست طالبان نابودی خود را حس میکردند، فضا را بخود تنگ میدیدند،با رهبری کرزی راه نجات و بقای خود را محاسبه میکردند، همه به نزدیکی کرزی که بوسیله آمریکا به قدرت رسیده سر سپرده گی خود را آشکار و پنهان بیان داشتند، بعد از تفاهمات زمین های دولتی ، تاسیسات و ساختمان های دولتی،کرسی ها ومقامات را از وی رهبران جهادی دریافت میکردند۰درین مسابقه رهبران جهادی به احساسات قومی دامن زده و رده های د ر ارگ بوجود آمد که باجگیریی میکردند میکنند، کرزی ازین ولس مشری خوابهای مادام العمری قیادت افغانستان را می دید، هر روز در پس و پیش کردن اشخاص و افراد برای تحقق خیالات واهی و ادامه رهبری بود و چنین می اندیشید، در طول ده سال یک کلام از بهبود ووضیعت اقتصادی حرفی نداشت که بگوید، مصروف سفر ها به این کشور وآن کشور بود، تنها وضیعت اقتصادی خودش، خانواده و اطرافیانش بهبود یافت؟
    پولهای به باد آمده در بانکهای شان سرازیر میشد،روابط سیاسی بر پایه های اقتصادی گره خورد تا سوْ تفاهمی به میان نیاید، کرزی و فهیم مصروف سیاست و برادران خود را مصروف اقتصاد و زر اندوزی نمودند محمود کرزی و حسین فهیم شرکای تاراج پولهای مردم کارخانه ها ، بانکها ، و پروژه را به نفع خانواده های خود بدست گرفتند، چپاول کابل بانک ، نمونه کوچک آن است، فابریکه سمنت غوری و معادن ذغال سنگ از کار های ابتدایی آنها میباشد، تورید مواد سوختی گاز مایع ، دیزل و پطرول، فروش چار تراش و قطع جنگلات،گرفتن قرار داد ها و فروش بدست های بعدی، کشت کوکنار،تولید انتقال و فروش مواد مخدربوسیله ولی کرزی،تاسیس بزرگترین شرکت امنیتی ولی کرزی برای انتقالات مواد قواه ناتو، خلاصه تاجران سنتی جای خود را به مافیای کرزی ـ فهیم خالی نمود،برای خشنودی پاکستان وایران هیچ برنامه صنایع را حمایه و پا گذاری نکردند ،افغانستان کشورمصرفی کالا های غیر استندرد همسایه شد، پارلمان تحت قیادت حضرت صبغت الله مجددی و محمد یونس قانونی به یک قوه سمبولیک و تشریفاتی مبدل گردید۰روسها بعد از فرو پاشی حکومت داکتر نجیب الله بحیث سیل بین قضایای افغانستان را مشاهده میکردند، انتظار بهره گیری سیاسی و اقتصادی از غرب و امریکا را داشتند۰
    زمانیکه آمریکا پی برد کار با کرزی مشکل آفرین میشود، به کرزی تفهیم شد که بار دوم خود را کاندید نکند، ولی کرزی با مشوره تیم قومگرا به این پیشنهاد تسلیم نشد، که آغاز دپلوماسی پنهان با روسیه ، چین و همسایه ازین تاریخ گمان زده شده است، البته روسیه نخواست و یا نمیتوانست به آمریکا مقابله کند، کرزی رابه نزدیکی بدست دوم یعنی ایران مشوره داد، پاکستان که خود دست بالا با حضور جهادی ها در دولت کرزی دارد ، میانجی روابط کرزی و چین شد ، کرزی برای جلب حمایه چین معدن مس عینک را به چین معامله نمود که درین معامله شصت میلیون دالرنقد و پانزده در صد خانواده کرزی و ابراهیم عادل سهم دار شدند۰
    طوریکه دیده میشود کرزی از آغاز تا کنون بی یک چیز فکر میکند، ادامه ریاست و لو به هر قیمت باشد،
    در صحبت های آقای کراکر سفیر جدید التقررامریکا واضح شد که بن دوم تصامیم بزرگی در اجندا دارد و گروه بنام طالب دعوت نمیشود، حالا کرزی در افکار پوچ همپیمانان نو که عضویت شورای امنیت ملل متحد را داردغرق شده است، کرزی اشاره به چین میکند و چراغ سبز به تاراج معادن بای چین داده است ؟؟؟
    کرزی ابعاد و پیچده گی های روابط چین و امریکا را قطعاُ مطالعه نکرده و نمیداند، اگر امریکا و هم پیمانانش در واردات کالا های چین محدودیتی ایجاد کند و یا مانع ورود شود ، شصت و پنج فیصد مردم شامل کاردر چین بیکار میشوند،
    جناب رییس جمهور کرزی اگرکدام چل یاد داری به چینی ها بگو،بیاد داشته باش معدن عینک را روس ها نتوانستند بخورند ایا میدانی ۰۰۰۰۰۰۰۰۰؟
    درود به فرزندان ما این سرمایه خوشبختی ملت سر فراز افغان۰
    با احترام
    الله یا کابلی مامور اسبق وزارت امور خارجه

    • ګپ های پیش از کنفرانس دوم بن !

      کنفرانس دوم بن و پیشداوری ها- آرزو ها و برنامه ها

      باقی – سمندر
      شنبه ششم ماه رمضان- اسد سال ۱۳۹۰ خورشیدی
      ششم ماه اګست سال ۲۰۱۱ میلادی

      یک-
      کنفرانس دوم بن و پیشداوری ها- آرزو ها و برنامه ها
      در مورد کنفرانس دوم بن مدتیست که در بسا از رسانه های افغانستان ومنطقه وجهان بحث هایی وجود دارد . در رسانه کابل پرس? نیز این بحث خوشبختانه آغاز شده اما بنا به نبودن تجربه کافی همیشه موضوع اصلی بحث به مسایل فرعی کشیده میشود.
      در مورد تجزیه افغانستان نیز بحث های در بسا از رسانه ها و همچنان در کابل پرس مدتیست که جریان دارد – طرفداران ومخالفین تجزیه نظریات شان را نوشته ومنتشر ساخته اند ـ
      دیروز در کابل پرس از قول آقای زبیر شفیعی خواندیم که :
      زبیر شفیعی ګفت :
      ؛؛یک طرح داده می شود که جنوب افغانستان در اختیار گروه طالبان به عنوان نمایندهء پشتون ها قرار داده می شود.
      شمال به دوستان دیگر به حیث نماینده گان اقوام تاجک، ازبک و هزاره داده می شود.
      افغانستان برای سه سال نظام فدرالی را تجربه می کند و کابل مرکز می باشد که هر دو طرف می توانند بیایند ؛؛.
      این خبر که از بعضی رسانه های افغانستان شنیده می شود، به نظر من متاسفانه به آیندهء افغانستان و تعدادی از مردم یک توطیه است که ما را به طرف دیگر بدبختی ها می برد -؛؛ کابل پرس
      من- (باقی سمندر) میدانم و بر این باورم که افغانستان خانه و سرزمین مشترک تمام مردم افغانستان است ـ هرنوع تصمیم ګیری در مورد حال وآینده کشور را باید خود مردم افغانستان بګیرند- و هرګز به دولت های امریکا- یا اروپا یا آسیایی ومنطقوی اجازه داده نشود تا درامور افغانستان مداخله نمایند ،
      در مورد تجزیه افغانستان یا فدرالیسم نه حامد کرزی صلاحیت دارد تصمیم بګیرد و نه اعوان وانصاراش ونه هيچ نیرویی در کنفرانس بن یا کدام کنفرانس دیګر !
      انسانهای آزاد وآګاه میتوانند بار ها برخلاف جریان شنا نمایند و در مقابل ده ها تصامیم ضد مردم ایستاده ګی نمایند .
      حق تعیین سرنوشت مردم افغانستان را خود مردم افغانستان دارد نه هیچ دولت – یا نیرویی دیګری !
      تجزیه افغانستان – جز تداوم جنایت –کشتار وبی خانمانی ودربدری واستخوان شکنی برای مردم افغانستان ومنطقه ارمغان دیګری نخواهد آورد –
      اګر افغانستان به شمال وجنوب تجزیه ګردد عواقب تجزیه در منطقه چنین خواهد بود !
      تجزیه کشور های پاکستان – ایران – ازبکستان – تاجکستان و ترکمنستان به ادامه زمین لرزه تجزیه افغانستان مطرح خواهد ګردید و عملی خواهد شد.
      شما میدانید که سرحدات جغرافیایی افغانستان ومنطقه را استعمار انګلیس و روسیه در زمان ؛؛ بازی بزرګ؛؛ تعیین کرده اند- تمام سرحدات دولت های منطقه – سرحدات ای است که بوسیله استعمارکهن ترسیم شده است- به همین ترتیب سرحدات کشور های آسیای میانه – آسیای دور- خاور میانه – دور ونزدیک و کشور های افریقایی و حتی کشور های امریکای جنوبی ولاتین ـ
      بازی با سرحدات – عین بازی دومینو را میماند – تجزیه در افغانستان تجزیه در منطقه خواهد بود- همه انسانهایی که از زمان سرحد کشی وسرحد بندی افغانستان توسط روسیه و انګلیس در سال ۱۸۹۳ و بعد از آن توسط دیورند ونمایندګان انګیس و روسیه میدانند – خوب مطلع اند که معاهدات ګندمګ با یعقوب خان و یا معاهده دیورند با عبدالرحمن خان تا حال چه سخن هایی داشته است ـ دولت ایران نیز از معاهده ترکمن چای راضی نیست حتی معاهده الجزایر در ۱۹۷۵با دولت آنوقت عراق - ایران در مورد جزیره تومب کوچک وبزرګ را و زیر سوال قرار دادند – هشت سال جنګ ایران وعراق و نوشیدن جام زهر از دست ساقی استعمار نوین را خمینی هم چشید و قطعنامه ملل متحد را قبول کردند وعواقب دولت عراق و صدام حسین و بعثی ها راهم هم دیدیم ـ
      تجزیه یوګوسلاوی را بعد ازمرګ جنرال تیتو نیز دیدیم و از کشتار بیسابقه و قتل وجنوساید همه میدانیم –
      مګر سر ما را مار ګزیده است که همه تجارب را که باخون نوشته شده اند – نا دیده بګیریم و تن به طرحهای استعمار نو یا نیو کلونیالیزم بدهیم ـ؟
      استعمارکران کهن بعد از هر جنګ که فاتح ومغلوب را نشان میداد-بعدن مستعمرات شان را بین خود تقسیم میکردند وجنګ روی تقسیم مستعمرات خودشان سال ها ادامه میافت –
      بعد از پایان جنګ سوم جهانی – یا پایان جنګ سرد وجنګ نیابتی پاکت وارسا وناتو در افغانستان استعمارکران نوین در صدد تقسیم نمودن غنایم شان میباشند و افغانستان اکنون در مرکز این تقسیم ګران مورد بحث میباشد
      اقبال لاهوری باری ګفته بود که :
      افغانستان قلب آسیا است – اینک اګرآستین ها را بالا بزنند تا قلب آسیارا پاره پاره نمایند – خون و سیلاب خون آسیارا فراخواهد ګرفت – بدون چون وچرا کاخ های فرعونی و جبروتی در اروپا و امریکا هم پا برجا نخواهد ماند-
      مګر امپراتوری های – روم- هخامنشی – اموی – عباسی – غزنوی – ابدالی – بریتانیایی – شوروی پا برجا ماندند ؟
      از اینرو امید وارم جوانان با احساسات ګرم از افغانستان اګر خود را متعلق به هر قومی و ګروهی که میدانند – آب به آسیاب استعمارګران نوین نریزند و برای یک افغانستان مستقل – متحد – یک پارچه و ازاد – آباد و شګوفان ومترقی به پیشوار همه جلسات و کنفرانس را روان ګردند ۰
      آنهایی که از نوک بینی خود دور تر را دیده نمیتوانند ممکن واکنش های احساساتی نشان بدهند – اما احساسات وخرد را باید یکجایی بکار بست .
      اګر سخن در مورد فدرالیسم بمیان آید – میکانیسم این بحث بسیارپیچیده نیست –
      قانون اساسی بایست تغییر بیابد – برای تغییر قانون اساسی بایست لویه جرګه قانون اساسی بر بنیاد متن قانون اساسی فراخوانده شود نه بر بنیاد جامعه پدرسالاری –
      مردم آزاد واګاه خود خواهند توانست در مورد تعیین سرنوشت شان تصمیم بګیرند و این حق شناخته شده ملی وبین المللی مردم افغانستان است ـ


      بخش دوم بزودی منتشر میګردد

    • ګپ های پیش از کنفرانس دوم بن !
      کنفرانس دوم بن و پیشداوری ها- آرزو ها و برنامه ها

      بخش دوم

      دو
      من :
      چند هفته پیش در مورد کنفرانس بن دوم نوشتم که :
      اګر نخبه ګان ملی افغانستان در پرتو منافع ملی افغانستان بتوانند به یک توافق یا وفاق ملی برسند و خطوط کلی و اصلی خواسته افغانستان را از جامعه بین المللی - روابط افغانستان را با همسایګان و بويژه با دول پاکستان وایران را تدوین کنند و تصویر روشنی
      از منافع ملی - خط مشی ملی- دولت ملی واقتدار ملی ترسیم نمایند و آجندایی درپرتو خط مشی ملی -برای دولت - ملت در چهارچوب منافع ملی افغانستان را پی ریزی کنند وبنمایند - ممکن دیر نشده باشد .
      و اګر نخبه ګان افغانستان وجامعه مدنی و رسانه ها ی نوشتاری و دیداری وشنیداری راه ګفتګو با مردم را باز نمایند و نکات دقیق وشمرده را برای آجندای بحث از میان خواسته سیاسی - مطالباتی - نظامی - امنیتی برای منافع کوتاه مدت - میان مدت و دراز مدت افغانستان جمع بندی وتدوین نمایند –
      تا حدی کنفرانس بن دوم میتواند دارای نتایج مثبت برای منافع ملی افغانستان باشد- وباید نتایج کنفرانس بن دوم به نفع منافع ملی افغانستان به پایان رسانیده شود
      ارزیابی همه فعالیت های دولت افغانستان و جامعه بین المللی اززمان سقوط حاکمیت طالبان به وسیله قوای ایالات متحده امریکا و آتش باری وبمبارد بی ۵۲ با تفاله های رادیواکتیو و بمهای ۵۰۰ کیلویی وبه تعقیب ۷ اکتوبر ۲۰۰۱ برګزاری کنفراس پیترز برګ وبه اقتدار رسانیدن دولت انتقالی وحاکمیت حامد کرزی و یاران اش تا روابط از کنفرانس توکیو تا کنفرانس کابل میتواند مورد بررسی قرار ګیرد .
      از زندانهای ګونتانامو تا زندانهای بګرام و زندانهای شخصی وانفرادی - از بمباردمان روزانه و شبانه تا تلاشی خانه های مردم در سایر ولایات توسط قوای نظامی و استخباراتی و قوه ویژه ایالات متحده امریکا
      و متحدینش در افغانستان میتوانند بازهم مورد جروبحث قرار ګیرند و همه تجارب جمع بندی ګردد و راه حل واقعی ومنطقی برای یک افغانستان مستقل - آزاد –
      آباد وشګوفان ومترقی تاحد امکان طرح ګردد.
      اینکه دولت افغانستان با ایالات متحده امریکا وایالات متحده امریکا با افغانستان در رابطه متن ومحتوی پیمان همکاری یا اعلامیه همکاری با در نظرداشت میکانیسم پیمان و یا اعلامیه در کنګره امریکا چه خواهد بود - به چه توافقی دست خواهند یافت در کنفرانس بن دوم تاثیر مستقیم خواهد داشت .
      روابط افغانستان با طالبان وحزب اسلامی از طریق کنفرانس صلح که اقای برهان الدین در راس همچو کمیته ای قرار دارد یا روابط وجلسات میان طالبان وشبکه های ایالات متحده امریکا در رابطه آشتی با طالبان وسهیم ساختن آنها در قدرت سیاسی و طرح نمودن سه پیش شرط
      يک - پزیرش قانون اساسی افغانستان
      دو - قطع رابطه با القاعده
      سه - دست کشیدن از ترور ودهشت افګنی
      را طالبان چګونه بررسی خواهند نمود یا نموده اند - مطالب بحث برانګیزیست که باید تا کنفرانس دوم بن روشن تر ګردد،
      طرح افغانستان واحد ودولت قوی ومنضبط و یا افغانستان ضعیف ونحیف وناتوان هردو میتوانند درکنفرانس بن دوم تاثیر داشته باشند -
      طالبان با ترور- دهشت افګنی در تخارستان - مزار شریف - هرات -در کابل-
      در قندهار و در همه ګوشه وکنار افغانستان تا بدار آویختن کودک هشت ساله در هلمند و امروزبازهم در
      قندهار با ترور نمودن آقای حمیدی رییس بلدیه یا شهرداری یا شاروالی قندهار نشان دادند که نتنها با تحمل ګویاصوف کندن اززندان قندهار پنجصد نفرشان از زندان بیرون میشوند- نتنها نامشان از لست های سیاه جامعه بین المللی و ملل متحد پاک میګردد -نتنها برایشان درقطر یا ترکیه اجازه ګشودن دفتر مستقل داده میشود- بلکه طالبان با ګوش وبینی بریدن - با سنګسار نمودن –
      باسر بریدن و یا بدار آویختن یا با مین ګزاری در کنار جاده ها و یا عملیات انتحاری در شهر ودر ده - در دفتر و مسجد یا ګورستانها و با همه تاکتیک های دهشت افګنی در خدمت استراتژی عمق استرتیژی پاکستان و یک افغانستان ضعیف وناتوان تا سطح صوبه پنجم اسلام آباد در حرکت اند
      با شرکت فعال از موضع منافع ملی افغانستان با شعور وآګاهی ملی در کنفرانس دوم بن افغانها میتوانند تاثیر کذار بالای کنفرانس بوده و منافع کوتاه مدت ودراز مدت افغانستان را مطرح سازند و در پی تحقق آن در افغانستان برآیند-
      در کنفرانس بن دوم یا هر کنفرانس دیګرهرنوع معامله ګری درمورد استقلال سیاسی افغانستان منتج به خیانت ملی وتسلیم طلبی ملی خواهد ګردید -
      در کنفرانس بن یا هر کنفرانس دیګر عقب نشینی از خواسته های تساوی حقوق بین زن ومرد در افغانستان منتج به فاجعه و جنایت آشکار ملی خواهد ګردید
      در کنفرانس بن ویا هر کنفرانس دیګر تن دادن به برتری طلبی قومی وقبیلوی نتایج خونبار برای افغانستان ومنطقه بار خواهد آورد
      در کنفرانس بن یا هر کنفرانس دیګر تن دادن به طرح تجزیه افغانستان منتج به خاک وخون کشیدن افغانستان خواهد ګردید
      در کنفرانس بن باید از موقف استقلال - آزادی -برابری - برادری-
      دیموکراسی - عدالت اجتماعی حرکت صورت ګیرد

      • من میدانم که همه کنفرانس ها میتوانند رهمنود های عملی ای داشته باشند ولی این کنفرانس دوم بن با ید با تمام قوت ونیرو در خدمت منافع کل مردم افغانستان ومنافع ملی افغانستان بدون همه تنګ نظری های مروج قرار ګیرد -
        در غیر آن انزوای افغانستان و تکرار فجایع پیش روی افغانستان قرار خواهدداشت و بازهم افغانستان حمام خون ومیدان رقابت های جهانی- منطقوی وهمسایګان قرار خواهد ګرفت و از ګران تاکران افغانستان مانیفست وحشت وبربریت دمار از روزګار و پوست از پیکرمردم افغانستان بازهم جدا خواهد کرد و هزاران سر را به سر دار خواهند برد !
        هوشیار باشیم وبیدار !
        تنګ نظری و افتادن در دامن طرح های چرچیل مبنی بر تفرقه بیانداز وحکومت کن را
        مجالی برای تحقق ندهیم

      ««««««
      – برای من استقلال و ازادی را هیچ نیرویی نه تحفه داده می تواند و نه خواهد داد- استقلال و آزادی را بایست کسب کرد وبدست آورد –ـ

      نیروهای ناتو و امریکایی ها ومتحدین شان تا سال ۲۰۱۴ از افغانستان بخشهایی از نیروهایی نظامی خویش را خارج خواهند کرد – این موضوع را من در ګزارشی از شب فردای پیروزی بارق حسین اوباما نوشته بودم ورسانه ها حالا در موردش سخن میګویند ـ
      اینکه این خروج نیروها تا چه حد در سطح منطقه و جهانی در کنفرانس بن دوم وکنفرانس استانبول به رسمیت شناخته میشود – این برمیګردد به همان نظر من که نخبګان ملی افغانستان تا انزمان در چه موقعیت فکری قرار میداشته باشند .
      من سخنرانی سفیر ایالات متحده امریکا و تورن جنرال ناتو در افغانستان را خواندم –
      بخشهای از سخنرانی سفیر ایالات متحده امریکا را باهم بخوانش میګیریم :
      رسانه خبری بی بی سی چنین خبری را منتشر ساخت :
      ؛؛سفیر جدید آمریکا برای افغانستان می‌گوید در "کنفرانس بن دوم" که قرار است در اواخر سال جاری میلادی دایر شود
      و از سوی افغانها رهبری خواهد شد،
      طالبان در این کنفرانس حضور نخواهند داشت.
      آقای کراکر گفت در این کنفرانس بیش از ۹۰ وزیر خارجۀ کشور های مختلف شرکت می‌کنند.
      او گفت: "من فکر نمی‌کنم کسی طرفدار این باشد که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان بدست گیرند.
      افغانها نمی‌خواهند،
      آمریکایی‌ها نمی‌خواهند
      و پاکستانی ها نیز نمی‌خواهند
      باید به یاد داشت که پاکستان در جنگ علیه همین شورشی ها حدود سه هزار سربازش را از دست داده است. به خاطر داشتن این نکته مهم است."
      سفیر آمریکا در افغانستان در ادامه گفت که پیش شرط های واضحی نیز برای پیوستن طالبان به پروسۀ صلح وجود دارد.
      او گفت در صورتیکه طالبان می‌خواهند با پروسۀ صلح بپیوندند

      • باید روابط خود را با القاعده قطع کنند،
      • ۲-
      • از خشونت دست بردارند
      • ۳- و قانون اساسی افغانستان را پذیرفته
      • و حقوق زنان را رعایت کنند.
        آقای کراکر همچنین گفت :
        که قبل از کنفرانس بن دوم در ماه نومبر امسال کنفرانس استانبول دایر می‌شود.
        او گفت که در این کنفرانس کشور های همسایۀ افغانستان تعهد خواهند کرد که از پروسۀ صلح در این کشور حمایت کنند
        سفیر آمریکا در ادامه گفت که پاکستان می‌تواند نقش مهمی در پروسۀ صلح افغانها داشته باشد و گفت انتظار دارد که پاکستان در این پروسه همکاری کند ؛
        !
        همچنان اګر شما مصاحبه
        تورن جنرال تیری قوماندان عمومی قوای ناتو در جنوب افغانستان- را اګر درتارنمای صدای امریکا بخوانش بګیرید – ممکن یک چشم انداز دیګری از وضعیت نظامی ناتو پیدا نمایید
        یاد داشت :
        خوانندګان ارجمند اګر بزبان المانی آشنایی داشته باشند میتوانند متن زیرین راکه فریدریش ایبرت اشتیفتونتګ یا بنیاد فریدریش ایبرت در باره کنفرانس بن با همکاری لخضر ابراهیمی بیرون داده است – یکبار بخوانش بګیرند- ممکن همین متن بزبان های دیګری نیز دستیاب ګردد و بزبان دری وپشتو نیز.

      im PDF-Format
      (http://www.fes.de/cgi-bin/gbv.cgi?i...)

      باقی سمندر
      هفتم ماه رمضان – اسد سال ۱۳۹۰ خورشیدی
      هفتم اګ

    • سلام دوباره به خوانندګان ارجمند
      متاسفانه بخش دوم بخاطر مشکلات تخنیکی در کابل پرس? نمی تواند تا چند ساعت دیګر منتشر ګردد- امید وارم بزودی بخش دوم را منتشر نموده بتوانم
      خدا خافظ - باقی سمندر

  • بخش دوم
    باقی سمندر

    ګپ های پیش از کنفرانس دوم بن !
    کنفرانس دوم بن و پیشداوری ها- آرزو ها و برنامه ها

    من :
    چند هفته پیش در مورد کنفرانس بن دوم نوشتم که :
    اګر نخبه ګان ملی افغانستان در پرتو منافع ملی افغانستان بتوانند به یک توافق یا وفاق ملی برسند و خطوط کلی و اصلی خواسته افغانستان را از جامعه بین المللی - روابط افغانستان را با همسایګان و بويژه با دول پاکستان وایران را تدوین کنند و تصویر روشنی
    از منافع ملی - خط مشی ملی- دولت ملی واقتدار ملی ترسیم نمایند و آجندایی درپرتو خط مشی ملی -برای دولت - ملت در چهارچوب منافع ملی افغانستان را پی ریزی کنند وبنمایند - ممکن دیر نشده باشد .
    و اګر نخبه ګان افغانستان وجامعه مدنی و رسانه ها ی نوشتاری و دیداری وشنیداری راه ګفتګو با مردم را باز نمایند و نکات دقیق وشمرده را برای آجندای بحث از میان خواسته سیاسی - مطالباتی - نظامی - امنیتی برای منافع کوتاه مدت - میان مدت و دراز مدت افغانستان جمع بندی وتدوین نمایند –
    تا حدی کنفرانس بن دوم میتواند دارای نتایج مثبت برای منافع ملی افغانستان باشد- وباید نتایج کنفرانس بن دوم به نفع منافع ملی افغانستان به پایان رسانیده شود
    ارزیابی همه فعالیت های دولت افغانستان و جامعه بین المللی اززمان سقوط حاکمیت طالبان به وسیله قوای ایالات متحده امریکا و آتش باری وبمبارد بی ۵۲ با تفاله های رادیواکتیو و بمهای ۵۰۰ کیلویی وبه تعقیب ۷ اکتوبر ۲۰۰۱ برګزاری کنفراس پیترز برګ وبه اقتدار رسانیدن دولت انتقالی وحاکمیت حامد کرزی و یاران اش تا روابط از کنفرانس توکیو تا کنفرانس کابل میتواند مورد بررسی قرار ګیرد .
    از زندانهای ګونتانامو تا زندانهای بګرام و زندانهای شخصی وانفرادی - از بمباردمان روزانه و شبانه تا تلاشی خانه های مردم در سایر ولایات توسط قوای نظامی و استخباراتی و قوه ویژه ایالات متحده امریکا
    و متحدینش در افغانستان میتوانند بازهم مورد جروبحث قرار ګیرند و همه تجارب جمع بندی ګردد و راه حل واقعی ومنطقی برای یک افغانستان مستقل - آزاد –
    آباد وشګوفان ومترقی تاحد امکان طرح ګردد.
    اینکه دولت افغانستان با ایالات متحده امریکا وایالات متحده امریکا با افغانستان در رابطه متن ومحتوی پیمان همکاری یا اعلامیه همکاری با در نظرداشت میکانیسم پیمان و یا اعلامیه در کنګره امریکا چه خواهد بود - به چه توافقی دست خواهند یافت در کنفرانس بن دوم تاثیر مستقیم خواهد داشت .
    روابط افغانستان با طالبان وحزب اسلامی از طریق کنفرانس صلح که اقای برهان الدین در راس همچو کمیته ای قرار دارد یا روابط وجلسات میان طالبان وشبکه های ایالات متحده امریکا در رابطه آشتی با طالبان وسهیم ساختن آنها در قدرت سیاسی و طرح نمودن سه پیش شرط
    يک - پزیرش قانون اساسی افغانستان
    دو - قطع رابطه با القاعده
    سه - دست کشیدن از ترور ودهشت افګنی
    را طالبان چګونه بررسی خواهند نمود یا نموده اند - مطالب بحث برانګیزیست که باید تا کنفرانس دوم بن روشن تر ګردد،
    طرح افغانستان واحد ودولت قوی ومنضبط و یا افغانستان ضعیف ونحیف وناتوان هردو میتوانند درکنفرانس بن دوم تاثیر داشته باشند -
    طالبان با ترور- دهشت افګنی در تخارستان - مزار شریف - هرات -در کابل-
    در قندهار و در همه ګوشه وکنار افغانستان تا بدار آویختن کودک هشت ساله در هلمند و امروزبازهم در
    قندهار با ترور نمودن آقای حمیدی رییس بلدیه یا شهرداری یا شاروالی قندهار نشان دادند که نتنها با تحمل ګویاصوف کندن اززندان قندهار پنجصد نفرشان از زندان بیرون میشوند- نتنها نامشان از لست های سیاه جامعه بین المللی و ملل متحد پاک میګردد -نتنها برایشان درقطر یا ترکیه اجازه ګشودن دفتر مستقل داده میشود- بلکه طالبان با ګوش وبینی بریدن - با سنګسار نمودن –
    باسر بریدن و یا بدار آویختن یا با مین ګزاری در کنار جاده ها و یا عملیات انتحاری در شهر ودر ده - در دفتر و مسجد یا ګورستانها و با همه تاکتیک های دهشت افګنی در خدمت استراتژی عمق استرتیژی پاکستان و یک افغانستان ضعیف وناتوان تا سطح صوبه پنجم اسلام آباد در حرکت اند
    با شرکت فعال از موضع منافع ملی افغانستان با شعور وآګاهی ملی در کنفرانس دوم بن افغانها میتوانند تاثیر کذار بالای کنفرانس بوده و منافع کوتاه مدت ودراز مدت افغانستان را مطرح سازند و در پی تحقق آن در افغانستان برآیند-
    در کنفرانس بن دوم یا هر کنفرانس دیګرهرنوع معامله ګری درمورد استقلال سیاسی افغانستان منتج به خیانت ملی وتسلیم طلبی ملی خواهد ګردید -
    در کنفرانس بن یا هر کنفرانس دیګر عقب نشینی از خواسته های تساوی حقوق بین زن ومرد در افغانستان منتج به فاجعه و جنایت آشکار ملی خواهد ګردید
    در کنفرانس بن ویا هر کنفرانس دیګر تن دادن به برتری طلبی قومی وقبیلوی نتایج خونبار برای افغانستان ومنطقه بار خواهد آورد
    در کنفرانس بن یا هر کنفرانس دیګر تن دادن به طرح تجزیه افغانستان منتج به خاک وخون کشیدن افغانستان خواهد ګردید
    در کنفرانس بن باید از موقف استقلال - آزادی -برابری - برادری-
    دیموکراسی - عدالت اجتماعی حرکت صورت ګیرد

    • من میدانم که همه کنفرانس ها میتوانند رهمنود های عملی ای داشته باشند ولی این کنفرانس دوم بن با ید با تمام قوت ونیرو در خدمت منافع کل مردم افغانستان ومنافع ملی افغانستان بدون همه تنګ نظری های مروج قرار ګیرد -
      در غیر آن انزوای افغانستان و تکرار فجایع پیش روی افغانستان قرار خواهدداشت و بازهم افغانستان حمام خون ومیدان رقابت های جهانی- منطقوی وهمسایګان قرار خواهد ګرفت و از ګران تاکران افغانستان مانیفست وحشت وبربریت دمار از روزګار و پوست از پیکرمردم افغانستان بازهم جدا خواهد کرد و هزاران سر را به سر دار خواهند برد !
      هوشیار باشیم وبیدار !
      تنګ نظری و افتادن در دامن طرح های چرچیل مبنی بر تفرقه بیانداز وحکومت کن را
      مجالی برای تحقق ندهیم

    ««««««
    – برای من استقلال و ازادی را هیچ نیرویی نه تحفه داده می تواند و نه خواهد داد- استقلال و آزادی را بایست کسب کرد وبدست آورد –ـ

    نیروهای ناتو و امریکایی ها ومتحدین شان تا سال ۲۰۱۴ از افغانستان بخشهایی از نیروهایی نظامی خویش را خارج خواهند کرد – این موضوع را من در ګزارشی از شب فردای پیروزی بارق حسین اوباما نوشته بودم ورسانه ها حالا در موردش سخن میګویند ـ
    اینکه این خروج نیروها تا چه حد در سطح منطقه و جهانی در کنفرانس بن دوم وکنفرانس استانبول به رسمیت شناخته میشود – این برمیګردد به همان نظر من که نخبګان ملی افغانستان تا انزمان در چه موقعیت فکری قرار میداشته باشند .
    من سخنرانی سفیر ایالات متحده امریکا و تورن جنرال ناتو در افغانستان را خواندم –
    بخشهای از سخنرانی سفیر ایالات متحده امریکا را باهم بخوانش میګیریم :
    رسانه خبری بی بی سی چنین خبری را منتشر ساخت :
    ؛؛سفیر جدید آمریکا برای افغانستان می‌گوید در "کنفرانس بن دوم" که قرار است در اواخر سال جاری میلادی دایر شود
    و از سوی افغانها رهبری خواهد شد،
    طالبان در این کنفرانس حضور نخواهند داشت.
    آقای کراکر گفت در این کنفرانس بیش از ۹۰ وزیر خارجۀ کشور های مختلف شرکت می‌کنند.
    او گفت: "من فکر نمی‌کنم کسی طرفدار این باشد که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان بدست گیرند.
    افغانها نمی‌خواهند،
    آمریکایی‌ها نمی‌خواهند
    و پاکستانی ها نیز نمی‌خواهند
    باید به یاد داشت که پاکستان در جنگ علیه همین شورشی ها حدود سه هزار سربازش را از دست داده است. به خاطر داشتن این نکته مهم است."
    سفیر آمریکا در افغانستان در ادامه گفت که پیش شرط های واضحی نیز برای پیوستن طالبان به پروسۀ صلح وجود دارد.
    او گفت در صورتیکه طالبان می‌خواهند با پروسۀ صلح بپیوندند

    • باید روابط خود را با القاعده قطع کنند،
    • ۲-
    • از خشونت دست بردارند
    • ۳- و قانون اساسی افغانستان را پذیرفته
    • و حقوق زنان را رعایت کنند.
      آقای کراکر همچنین گفت :
      که قبل از کنفرانس بن دوم در ماه نومبر امسال کنفرانس استانبول دایر می‌شود.
      او گفت که در این کنفرانس کشور های همسایۀ افغانستان تعهد خواهند کرد که از پروسۀ صلح در این کشور حمایت کنند
      سفیر آمریکا در ادامه گفت که پاکستان می‌تواند نقش مهمی در پروسۀ صلح افغانها داشته باشد و گفت انتظار دارد که پاکستان در این پروسه همکاری کند ؛
      !
      همچنان اګر شما مصاحبه
      تورن جنرال تیری قوماندان عمومی قوای ناتو در جنوب افغانستان- را اګر درتارنمای صدای امریکا بخوانش بګیرید – ممکن یک چشم انداز دیګری از وضعیت نظامی ناتو پیدا نمایید
      یاد داشت :
      خوانندګان ارجمند اګر بزبان المانی آشنایی داشته باشند میتوانند متن زیرین راکه فریدریش ایبرت اشتیفتونتګ یا بنیاد فریدریش ایبرت در باره کنفرانس بن با همکاری لخضر ابراهیمی بیرون داده است – یکبار بخوانش بګیرند- ممکن همین متن بزبان های دیګری نیز دستیاب ګردد و بزبان دری وپشتو نیز.

    im PDF-Format
    (http://www.fes.de/cgi-bin/gbv.cgi?i...)

    باقی سمندر
    هفتم ماه رمضان – اسد سال ۱۳۹۰ خورشیدی
    هفتم اګست

  • دوستان عزیز ! این نبشته ترجمه گوشۀ از پیش نویس مذاکرات بُن دوم است که توسط توماس آر پیکرینگ و لختر براهیمی در ماه مه 2011 به سفارش بنیادقرن امریکا برای آوردن صلح و ثبات در اوغانستان پیشنهاد شده که بنام (گزارش از کار نیروی های بین المللی در اوغانستان ) در سایت اداره انسجام اجتماعی ، فرهنگ دموکراتیک ، نوآوری و مشارکت و جهانی شدن و همبستگی در شهر بُن جرمنی انتشار یافته است . ( از ترجمه پیش گفتار و مشکلات سیاسی اجتماعی اوغانستان خود داری شده است )

    توماس آر پیکرینگ و لختر براهیمی

    مه 2011
    افغانستان
    مذاکرات صلح
    گزارش از نیروی کار بین المللی برای افغانستان
    به سفارش بنیاد قرن

    1-جنگ اخیر در افغانستان به بن بست و کندی کشانیده شده است که امکان از دست رفتن اقتدار دولت و خلا قدرت در افغانستان میرود . پس از سی سال جنگ هیچ طرف درگیر نمی توانند از طریق جنگ شکست نظامی یکدیگر را انتظار داشته باشند . بهترین گزینش بمنظور متوقف نمودن جنگ فعالیت های سیاسی است .

    2- اگر سیستم دولتی را در کابل بشکل انحصاری هم به رهبری طالبان واگذار شویم ، باز هم احتمال آوردن صلح امکان ندارد . پس بهترین گزیده برای از بین بردن جنگ گسترده و آوردن فضای سیاسی و صلح ، آشتی با شورشیان شمرده میشود .

    3- امروز بهترین زمان برای شروع یک روند سیاسی با هدف اتحاد با شورشیان است .

    4- در روند مذاکرات ، ایالات متحده می تواند به شکل نتیجه گیری سیاسی با اعتماد بیشتر به نفس ، تکیه بر تداوم یک جنگ طولانی بی نتیجه نکند .

    5- یک روند سیاسی مورد پسند به همه و بویژه برای هر دو طرف در گیر در جنگ و مشکلات سیاسی داخلی در افغانستان و تحکیم مسائل امنیتی با کشورهای منطقه و جامعه بین المللی ضرورت است.

    6- مردم افغانستان باید خود را برای یافتن راه حل صلح آمیز در تمام نقاط داخلی جنگ در افغانستان آماده سازند .

    7- صندوق بین المللی بخش حیاتی را در رعایت آوردن صلح و بازی بازسازی در نظر داشته باشد . باید در مورد اینکه آیا این قرارداد صلح مطابقت با شرایط افغانستان دارد یا خیر ، غور و بررسی گردد.

    8- اهدا گننده گان یا تمویل کننده گان باز سازی بمنظور اطمینان بخشیدن از ثبات و صلح در افغانستان بر توسعه اقتصادی و اجتماعی کوشیده و رول ایشان حیاتی است . همچنین ارتباط نزدیک با کمک کننده گان منطقه یی و تعهدات ایشان تأثیر بر انگیز است .

    9 تجدید تعهدات با سازمان های توسعه چند جانبه ، به خصوص بانک جهانی و بانک توسعه آسیا ، لازم خواهد بود ، و همکاری ایشان درتأمین مالی دراز مدت قابل اعتماد است.

    10 جامعه بین المللی باید در افغانستان در مذاکرات حقوقی استخراج معادن ، منابع طبعی و ذخایر سنگ های قیمتی آن را در چارچوب قانون تعین و برای درآمد حاصله از عواید آن بودجه افغانستان را کمک کند.

    11- جامعه بین المللی باید در بلند بردن سطح آموزشی متوسطه های مسلکی ، حرفه یی و دانشگاه ها را حمایت کند .
    12- مرز های منطقه یی ، حمل و نقل و موافقت نامه های تجاری را باید به عنوان بخشی از موارد طرح صلح افغانستان در نظر گرفته بگیرد . ( اما کی معلوم نیست ؟ مترجم )
    13- از لحاظ امنیت بین المللی لازم است که سنگ بنای یک توافق نامه قابل اثبات و قطع روابط میان طالبان و القاعده و یا گروه های مشابه تضمین شده ، با این تضمین که افغانستان هرگز دوباره به خانه های چند ملیتی به شبکه های تروریستی تبدیل نشود .

    14- جامعه بین المللی باید بر اقداماتی برای اطمینان از ارائه فرصت ها برای تروریسم
    مبارزه کند و یک فاز انتقالی را بهبود بخشد.

    15- این توافق نامه باید تضمین شدید با مبارزه علیه تولید و قاچاق مواد مخدر بوده برای تضمین سیاست ، با حمایت گسترده بین المللی همراه باشد .

    16- خروج نیروهای تحت رهبری ناتو آیساف و به ویژه نیروهای آمریکایی به احتمال زیاد بخشی جدایی ناپذیر از توافق نامه باید باشد .

    17- برای یک دوره گذار ، احتمالا نیاز به یک ناظر صلح و ثبات میرود و استفاده از سازمان ملل متحد برای به اجرا درآوردن یک سیاست بیطرفانه لازمی است .

    18- طرفین متعاقدین باید به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد احترام بگذارند . به ویژه کشورهای اسلامی تشویق شوند تا در پروسه تأمین صلح اشتراک نمایند .

    19 برای دلجویی از نگرانی های متقابل کشورهای همسایه ، نیاز به یک تضمین با دقت مذاکره برای افغانستان "تراز" با توجه به همسایگان و کشورهای دیگر ، و تحت پوشش شورای امنیت سازمان ملل در نظر گرفته شود .
    تضمین امنیت — مثبت و منفی. ( دانسته نشد که این مثبت و منفی تضمین امنیت چی معنی دارد ؟ مترجم )

    20- امیدوار کننده ترین راه برای شروع یک روند سیاسی می شود انتصاب یک میانجی بین المللی باشد . این عامل ممکن است یک فرد ، یک گروه ، یک کشور ، یک گروه از کشورها ، یک سازمان و یا ترکیبی از آنها باشد .

    21- سازمان ملل متحد به عنوان نهاد دارای بیشترین تجربه از نقش واسطه بوده دبیر کل سازمان ملل باید یک نماینده به عنوان رئیس در مرحله مقدماتی منصوب کند.

    22- وقتی که در دیدار با میانجی مذاکرات اکتشافی مورد علاقه به اندازه کافی در مذاکره صلح بین طرفین مربوطه اقدامات صورت گرفت ، روند مذاکرات را می توان سازمان یافته به متعاقدین پیشنهاد کرد . متاقدین میتوانند مشکلات خود را در جدول می باشد درج نموده ابراز بدارند .

    23- یک کنفرانس بین المللی دائمی در چارچوب یک روند رسمی برای مذاکره طرفین لازمی پنداشته میشود .

    24- از همان ابتدا به احزاب افغانستان تمرکز شود و از این روند برای حل درگیری های بزرگ احتمالی داخلی حمایت صورت گرفته و نیرو های بین المللی از خارج هم می تواند تأثیر گذار باشند .

    25- به موارد مذاکرات ، کشورهای همسایه از منطقه و جامعه بین المللی در مسائل مربوط به امنیت منطقه ای ، یکپارچه سازی اقتصادی و صلح پس از جنگ به طور مستقیم اشتراک خواهند داشت ، به ویژه زمانی که افغان ها به یک توافق در حکومت نزدیک شوند.

    26- پرسشها از هر دو طرف نباید پیش شرطی باشند برای مذاکرات دیگر و پرسشها در راه مذاکرات مستقیم و به عنوان هر هدفی باشد ، یک توافق سیاسی شناخته خواهد شد .

    27- رئيس جمهور حامد کرزی ، نیاز به نخبه گان مصلح و نماینده گان تیم مذاکره با پشتوانه قوی اداری دارد .

    28- رئیس عالی مذاکرات صلح رئيس جمهور کرزی خواهد بود و ایشان پلتفرم خوبی برای یک گفتگوی باز در مذاکرات ملی می باشند .

    29- دفتر کمک کننده (UNAMA) سازمان ملل متحد در افغانستان ماموریت خوب و بسیار مفیدی است برای حمایت از جامعه مدنی افغانستان از طریق مذاکره ، به ویژه از طریق بحث و گفتگو در منطقه و سطح استان ها .

    30- طالبان باید هیت معتبر طرف صحبتی را که بتواند برای شورشیان و شبکۀ خویش قابل اعتبار باشد در کنفراس اعزام بدارند .این عامل باید با سطوح مختلف مدیریت برای روشن شدن معامله که واقعا برای طالبان صحبت می کند صلاحیت داشته باشد .

    31- با پیشرفت مذاکرات ، اعتماد سازی می تواند مفید باشد برای نشان دادن امکان یک توافق صلح در حال ظهور در هر دو طرف.

    32-بهبود وضیعت امنیتی در روند مذاکرات سیاسی صلح ، دولت افغانستان را در راه کاهش فساد اداری ، تضمین حاکمیت قانون و حمایت از مردم افغانستان کمک می کند .

    33- مشارکت فعال پاکستان در پیروزی مذاکرات لازم است .
    34- روابط هند با افغانستان تاریخی و اقتصادی است . هند باید با ادامه حمایت و پشتیبانی خود از گروه های ضد طالبان میتواند خروج تریجی نیرو های ایساف را کمک نماید .

    35- ایالات متحده مخاطب اصلی جامعه بین المللی بوده که تعیین یک مسیر نسبتأ بیطرفانه به حل مناقشه کمک میکند . امریکا باید مطابق قوانین بین الدول با همۀ طرفین روند مذاکرات در گفت و گوی ثابت باشد .

    توماس آر پیکرینگ و Lakhdar براهیمی
    مه 2011
    افغانستان
    مذاکرات صلح
    گزارش از نیروی کار بین المللی برای افغانستان
    به سفارش بنیاد قرن

  • een kheyal asto mahal asto junoon.

  • به نظر من باید بحث حکومت فدرالی ویا تجزیه افغانستان در کنفرانس دوم بن به میان آید خوب خواهد بود و این هم یک گزینه ای معقول برای بیرون رفت از مشکلات فعلی است. چه فرق می کند در این مورد حرف زده شود اگر ما واقعا بسوی دموکراسی و متمدن شدن روان هستیم هر گزینه ای که مطرح می شود باید بدون تعصب وبا فکر باز مانند جوامع پیشرفته در موردش حرف بزنیم وموافقان یا مخالفان دلیل معقول خود را ارائه بدارد و تازه من فکر می کنم که بحث در این مورد حتی منجر به باز شدن فکر بسته متعصبین، اقتدار گرایان و قبیله سالاران خواهند شد.
    من فکر می کنم که هراس ما از حرف زدن در مورد موضوع حاد که بعضا خط قرمزش می خوانند هم باعث شده است که ما نتوانیم به تحلیل، تجزیه وراه حل معقول مسایل کشور نشسته وبه یک نتیجه برسیم.
    ف

  • به امید تجزیه هر چه سریعتر اوغانستان.

    • آری تجزیه افغانستان کار بهتر خواهد بود بخاطر این که چرا قوم تاجک، هزاره و ازبک قربانی پشتون ها باشند.

  • man arezo daram afghanistan harche zodtar tajzeye shawad ta az share bombhay kenar jadei wa adamaye behshtraw khalas shawim

  • MR BAQI SAMANDAR !CHETOR MISHA BA KASANIKE AZ ISLAM WA AZ INSANIAT MUTANAFER AND WA ZINDAGI RA TANHA AZ DAREECHAH JEHALAT WA QOWM PARASTI MEEBANAND WA JANG ,TALSH, DANISH WA AREZOY SHAN TANHA BA KHATER PASHTOON AST YAK KESHWAR AZAD MUSTAQEL WA WAHED DASHT

    • باقی سمندر
      هشتم رمضان -اسد سال ۱۳۹۰ خورشیدی
      هشتم اګست سال ۲۰۱۱
      سلام به خوانندګان ارجمند
      يیش از همه از آقای مزاری تشکر مینمایم که متن دری طرح جروبحث های کنفرانس دوم بن را ترجمه نموده وبه اختیار خوانندګان ګذاشتند- اینک میدانیم که ممکن در چه مواردی در بن جروبحث صورت ګیرد.

      سلام به فرخی عزیز !
      نخست از زحمت که کشیدید - تشکر مینمایم- من ما نند شما وهمه مردم افغانستان میدانم که مشکلات مابسیار است .
      شما ممکن بخاطر نداشته باشید که بسیاری از اقوام ساکن در افغانستان همیشه در حالت جنګ وجدال وکشتار باهم نبوده اند - همچنان اګر چند نفر یا ګروه دست به جنایت زده اند - همه ګروه یا قوم در جنایت دخیل نیستند
      اینکه به کدام زبان سخن میګویند - اینهم مشکل نیست - شما زبان دری را خوب یاد دارید ولی با الفبای لاتین یا انګلیسی نوشتید ومن منظور شما را فهمیدم - من به الفبای عربی - دری مینویسم و شما منظور من را درک مینمایید - مهم اینست که میان انسانها ګفتګو و یا ګفتمان یا دیسکورس اګر شروع شود - مشکلات نشانی ګردند و راه حل ها پیشنهاد ګردند - یکی نی یګی خو بالا خره یک ګره از هزاران کور ګره را باز خواهد نمود - ما با همدیګر برای یک افغانستان مستقل و آزاد وآباد وشګوفان سخن میزنیم وآرزو دارم که در این راه موفق ګردیم - کسانی که خرابی افغانستان را خواسته اندومیخواهند - انها خراب مینمایند اما ما وشما آرزو داریم که آباد سازیم - دو راه و دو روش است - همه انهاییکه امروز قطره - قطره میباشند اګر این قطره ها جمع شودند - شاید جویچه - جوی - دریا و آب خروشان ګردند که خس وخاشاک در مقابل شان ایستادګی نخواهد کرد - آنوقت همه دشتهای تشنه سیراب میګردند و همه درخت های خشک سبز وپدرام میشوند - من میکوشم تا به مثابه يک قطره از هزاران هزار قطره آب در اختیار هموطنان شرافتمندم قرار داشته باشم.
      خدا نګهدارشما

    • آقای باقی سمندر سلام بنده را بپزیرید.
      علت ها و عوامل جنگ در افغانستان به نظرمن سوءاستفاده از بیسوادی ،دینداری ،اختلاف نژادی وزبانی بوده است. حتانام افغانستان تبعیض آمیز است برای مردم غیر پشتون بخاطر این نام طالبان مردم ما را از مناطق اجدادی شان بیرون میکشیدند که شما از افغانستان نیستید شما برین تاجکستان یا برین ازبکستان ،در افغانستان یک راه وجود دارد که تجزیه نشود آن ابن است که مردم غیر پشتون باید از داشته های تاریخی فرهنگی ،نژاد، و زبانی خویش بگزرند و خود را با چشمان ،دستان و دهان بسته تسلیم پشتونها بدهند _در غیر این هرصدای دادخواهئ هر اقدام فرهنگئ ئ محکوم به جاسوسی برای بیگانگان وضد وحدت ملی است

    • باقی سمندر
      دهم رمضان -اسد ۱۳۹۰
      دهم اګست سال ۲۰۱۱

      سلام به همه خوانندګان عزیز
      سلام به فرخی ګرامی

      من در همه نبشته هایی که تا حال برای نشر سپرده ام - همه مردم افغانستان را مالک وصاحب تمامیت ارضی افغانستان دانسته ام ومیدانم ،افغانستان خانه مشترک همه مردم افغانستان است . هیچ ګروه یا فردی حق ندارد که فردی یا ګروهی از افغانستان را به کدام سر زمین دیګر رهسپار ګرداند.
      فاشیست های نازی در المان همه مخالفین خودرا یا در کوره ها سوختاندند - یا در زیر شکنجه ها کشتند - یا تیر باران کردند وجنګ دوم جهانی را با پنجاه ملیون کشته وقربانی هیچ انسان ازادهای نمیتواند فراموش نماید.
      پس اګر یک ګروه فاشیستی خواهان نابودی انسانهای دیګری از جامعه افغانستان باشد ـ یفینن به مقاومت مردم مواجه میشود - بقای سرزمین مشترک با برابری حقوق همه مردم و آزادی وعدالت اجتماعی ژیر درفش استقلال افغانستان میتواند مطرح باشد نه در تجزیه آن ـ
      اګر هر کشوری بخواهد افغانستان را تجزیه نماید یکم روزی مانند لندن همین حالا وامروز به مقاومت از درون مواجه خواهد شد ۰ همینګونه که لندن در چهارشبانه روز شاهد آتش و خون است - همه زور ګویان را غربا و بینوایان یقینن سر جایشا ن خواهد نشاید.
      تجزیه افغانستان خواست معقول ودور اندیشانه نبوده ونیست .
      اینست نظر من
      در افغانستان متحد- یکپارچه - مستقل - با برابری وعدالت ودیموکراسی با آزادی سرفراز خواهیم بود

  • باج دادن به وحدت ملیی که هرگز در اوغانستان وجود نداشته فرزندان مانرا نیز به نابودی میکشاند.
    افرادی امروز در کنفرانس اول بن نیز با باج دادن به قبایل بیفرهنگ - کرزی را بخاطر همین به اصطلاح وحدت ملی انتصاب نمودند -ولی تمامی این وحدت به اصطلاح ملی باج دادن به قبایل و به مزدوران پاکستان بود که امروز در قصر ارگ کابل تکیه زده اند و وطن را به بحران بی اعتمادی و بی هویتی کشانده اند.
    فردا نیز با چنین وحدت به اصطلاح ملی فرزندان مان قربانی انتحار و قتل عامهای این بیفرهنگهای فروخته شده قرار خواهند گرفت .
    امروز هم حکومت دردست یک قوم خاص است و هم دهشتگرد و انتحاری از دست همین بیفرهنگها صورت میگیرد -اینها که به خواست بیرونیها با خود نمیسازند- با ما چطور سازش خواهند نمود.
    پس تجزیه بهترین راه حل از بیهویتی و بیفرهنگی میباشد.

  • افغانستان را با همین نقشه کپ وکوپ مشابهت به تنبور نوازنده گان دارد را میبینیم در اصل زاده دوران امیر عبدالرحمن خان است وقبل از وی کشوری که توسط احمدشاه ابدالی ساخته شد به شمول مناطق اشغال شده خیلی بزرگتر از مساحت فعلی کشور بوده است.

    سدوزایی ها وبارکزایی ها در دوران قدرت همیشه با برادران وکاکا ها وفرزندان کاکاهای خود درگیر قدرت بوده اند وبخاطر به قدرت ماندن همیشه یک توته از مناطق تحت کنترول خودرا به دهن قدرت های انداخته اند تا به کمک این قدرت ها بتوانند سر حریفان خودرا به زیر بال کرده وبه قدرت خود ادامه بدهند که خاک فروشی های شاه شجاع وامیردوست محمدخان وامیر محمدیعقوب خان وعبدالرحمن خان نمونه خوبی از این مثال ها است ونشان میدهد که افغانستان در دوصد سال اخیر حداقل از ده بار اضافه تجزیه شده است واین امکان هم دراینده وجود دارد.

    گفته میشود که مناطق جنوب کشور در اینده به طالبان وشمال بدست مردم شمال خواهد داده شد. در این میان کسانی که ضرر میکنند تیم افغان ملت و اطرافیان جلالتماب حامد کرزی هستند زیرا انها علی الرغم تندرو بودن قومی هیچ حایگاهی در بین مردم پشتون ندارند وسالهاست که این تیم فاسد بنام قوم پشتون مشغول سواستفاده از کمک های جامعه جهانی هستند واین تجارت انها با تجزیه افغانستان ختم خواهد شد. این حلقه حداکثر کوشش را میکند تا قدرت مرکزی را بدست بگیرند. امروز ما شاهد تجزیه ناعادلانه قدرت بدست یک گروه کوچک هستیم که برا تمام ارگانهای امنیتی واقتصادی کشور چنگ انداخته ومانند کنه از ان میچوشید وهیچ سیرایی ندارد.

    تجربه گذشته افغانستان نشان میدهد که این کشور محکوم به تجزیه شدن است وهیچ گونه شغال سرایی وروباه صفتی ها نمیتواند از این امر طبعی جلوگیری کند

  • نام کهن خواهی اگر پیوسته آن سوی/
    با چند همسوی دگر ایران گرفتند/
    کابلستان از بلخ تا اقصای کابل/
    زابلستان از غزنه تا مکران گرفتند/
    نام نو ار خواهی بجوی از همسوئی ها/
    یکسو فکن نامی که ترسایان گرفتند/
    انان که غافل نام این مجموعه را پار/
    افغانستان کردند از شیطان گرفتند/
    افغانستان انجا است کافغان است جز این/
    رنگی است کز نیرنگ افرنگان گرفتند/
    افغانستان خواهی اگر باشدمکانی/
    کزگفت راه پشتو وافغان گرفتند/
    بخشی که بیش مردمان افغان زبانند/
    اما نه هربخشی که افغانان گرفتند/
    بخشی دگر تاجیک بیش مردمانند/
    بخش دگر را هم هزارستان گرفتند/
    بخشی ز لفظ ازبک و از ترکمانی/
    در گفتگو عنوان ترکستان گرفتند/
    فرزند می باشد برابر نزد مادر/
    اقوام و کشور مام و فرزندان گرفتند/
    هرگاه ازاد و برابر بود اقوام/
    مجموعه را سرزنده و شادان گرفتند/
    سند و بلوچ و سرحد و پنجاب و کشمیر/
    بنگر چگونه نام پاکستان گرفتند/
    گو اریانا گر خراسانش ننامی/
    نامی که اش اهل زبان ایران گرفتند/
    گر قندهار وگر هرات وبلخ و بامی/
    هریک چو کابل رونق و ارکان گرفتند/
    زافغان و پرسیوان و تاجیک و هزاره/
    وز ازبک و از دیگران عنوان گرفتند/
    گر انجمن گشتند هرقومی و ازاد/
    وانگه به آئین خرد سامان گرفتند/
    از بیم تنهائی بسوی همگرائی/
    آنگه زژرفای روان جولان گرفتند/
    لوی جرگه جا گیردبه هنجارمهستان/
    نو گردد آئینی که آرشکان گرفتند/
    گیرد سراسر ملک را ایثار ووحدت/
    بینی زنو مهر آوران میدان گرفتند/

  • آقای سمندر زبان ما پارسی/فارسی است، لطفاً شما هم زبان ما را به نام اصلی اش استفاده کنید.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس