صفحه نخست > دیدگاه > قدرت های منطقه در سناریوی امریکایی

قدرت های منطقه در سناریوی امریکایی

جمهوری اسلامی ایران، تلاش نموده تا سایر کشور های منطقه، از جمله روسیه، را قناعت بدهد که می توانند از مهره ی امریکا (حامد کرزی) بر ضد امریکا در افغانستان، استفاده نمایند
عبدالله خداداد
دوشنبه 8 دسامبر 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

رئیس جمهور حامد کرزی، از چند ماه به این سو، و هر روز که به انتخابات آینده نزدیک تر می شویم، با انتقاد های شدید از سیاست های غرب در افغانستان، می خواهد نمایش دهد که شخص مستقل است و بر خلاف میل امریکایی ها و غربی ها حرف می زند.

این امر باعث شده، که رئیس جمهور افغانستان، دلربایی خاصی برای قدرت های منطقوی داشته باشد.

کشورهای منطقه، به ویژه جمهوری اسلامی ایران، که از مدت ها به این سو رئیس جمهور افغانستان را با بسته های دالر خوشنود نگهداشته، به سرمایه گذاری روی این مهره ی غربی آغاز نموده است.

قرار گزارش ها، جمهوری اسلامی ایران، تلاش نموده تا سایر کشور های منطقه، از جمله روسیه، را قناعت بدهد که می توانند از مهره ی امریکا (حامد کرزی) بر ضد امریکا در افغانستان، استفاده نمایند.

بر بنیاد اطلاعات دقیق، جمهوری اسلامی ایران، از سران جبهه ی ملی درخواست نموده تا از انتقاد از حامد کرزی دست کشیده و در حمایت از او، کمر همت ببندند.

رئیس جمهور افغانستان نیز، پیش از این، با فرستادن نماینده های ویژه ی خود، به کشور های منطقه، به آنها اطمینان داده است که در صورت برخورداری از حمایت های مادی و معنوی شان، امریکایی ها را از افغانستان بیرون خواهد کرد.

به باور من، کشورهای منطقه، در رأس ایران و روسیه، با خوشباوری، روی این بازی افشا، و سناریوی امریکایی، در حال سرمایه گذاری هستند.

هنوز هیچ روشن نیست که به راستی شخص دیگری مهره ی امریکا در انتخابات آینده ی افغانستان باشد، و برخی از تحلیلگران سطحی، تصور کرده اند که جنگ های زرگری رئیس جمهور افغانستان با دوستان غربی اش، در واقع، نشانه ای قطعی شگاف و مخالفت عمیق میان آنهاست.

دور از امکان نیست که امریکایی ها به رئیس جمهور افغانستان دستور داده باشند که خودش را به کشور های منطقه نزدیک بسازد و با اجرای این سناریو، کار امریکا را برای رسیدن به اهدافش درمنطقه، ساده و ارزان بسازد.

قدرت های منطقه نیز، با ساده لوحی، به این تصور شده اند که کرزی را، به شرط ادامه ی مخالفت با غربی ها (به ویژه امریکا) مورد حمایت قرار دهند.

در حالی که ممکن است، آقای کرزی، پس از پیروزی در انتخابات آینده، که فقط با حمایت بی دریغ و صادقانه ی کشورهای منطقه ممکن است، از این کشورها پشت بگرداند و باز هم آغوش همیشه گرمش را بروی ولی نعمت اش امریکا، بگشاید.

تصور نمی کنم که این بازی ساده لوحانه و این سناریوی سطحی، از دید تیز ناظرین امریکایی و غربی پنهان مانده باشد.

امریکا در کمین است تا کشورهای منطقه را، در چال خودشان به چاله بیندازد.

واژه های کلیدی

انتخابات در افغانستان
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • "چاه کن خود در چاه خواهد بود" خواه امریکا باشد، خواه کشوری دیگر.

    • با آنکه استعداد و موشگافی نویسنده جوان قابل تمجید است، امانباید فراموش کرد که نظام ایران، نیز از مسایل منطقوی - جهانی سررشته دارد و میداند کجا با کی چگونه بازی کند!
      بازی بسیار زیرکانه نظام ایران همراه با شورای امنیت ملل متحد، و سایر ساختار های که درگیرپرونده اتمی نظام ایران اند، توانمندی و آگاهی نظام ایران را در مورد سیاست های جهانی به نمایش میگذارد. نظام ایران با آنکه روش مطلوبی در سیاست های داخلی ندارد، اما همیشه منتقد خوب سیاست های امریکا در جهان بوده و توانسته از جو فراهم شده در اثر روش های زورگویانه امریکا، استفاده خوب نموده به قدرت تاثیر گذار در منطقه مبدل شود. بنا ساده لوحی خواهد بود که تصور کنیم، نظام ایران که یک تنه در برابر قلدری های اسرائیل - امریکا ایستاده و با دپلوماسی زیرکانه در مسئله پرونده اتمی وقت کشی میکند، آن همه بی خبر باشد که روی کرزی، سرمایه گذاری کند!؟
      سرمایه گذاری روی کرزی، که بی هیچ تردیدی مهره غرب است؛ قمار بزرگیست که نظام ایران بدون سنجش چند و چون آن به آن مبادرت نخواهد کرد. پیشنه ی روابط طایفه های که کرزی از نسل آنهاست با انگلیس اظهرمن الشمس است، و امروز روش حاکمیت کرزی، تفاوتی با روش طالبان در برابر شیعیان و فارسی گویان ندارد!
      اعلامیه مورخ نهم میزان گلبدین حکمتیار، که لبه تیزش متوجه نظام ایران و آغا خان چهار، رهبر اسماعلیان جهان است، حرف های نیست که نظام ایران از کنارش بی توجه رد شود.
      یعنی تمام این فاکت های مهم، در تصمیم گیری های ایران مورد نظر خواهد بود و تحلیل آن چنانی که ایران به امید برگشت کرزی از حامیان امریکایی - انگلیسی اش براو سرمایه گذاری کند، کمرنگ جلوه میکند. کرزی، آدمیست متلون مزاج ، که یقینا بادارانش با توجه به همین خصوصیت ذاتی او، وی را به راس حکومت بر کشیدند تا بدون هیچ اختیار و ابتکاری از خود در خط مشی تعین شده از سوی غرب حرکت کند. ژست های که کرزی با تمارض به آزادگی و خود مختاری هر از گاهی بخود میگیرد، بیشتر انفعالی و غیرعقلانی اند نه تصمیمات استراتیژیک در خور شان یک رهبر!
      رهبری روسیه، و تمام نظام های همسایه ی افغانستان، کرزی، و اطرافیان او را بخوبی می شناسند، پس منظر تاریخی قومی - خانوادگی آنها را میدانند و از میزان وابستگی تاریخی ایشان به انگلیس آگهی دارند. بنا حماقت بزرگی خواهد بود اگر ایران یا روسیه بالای کرزی یا هم یکی دیگر از اطرافیان و هم قبیله های ایشان سرمایه گذاری نمائید.
      آن کس است اهل بشارت که اشارت داند!

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس