صفحه نخست > دیدگاه > ترویج روز افزون اخبار تنفرآمیز در شبکه های اجتماعی

ترویج روز افزون اخبار تنفرآمیز در شبکه های اجتماعی

دوکتور شهیر نثاری
چهار شنبه 6 جون 2018

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

رشد رور افزون تبعیض نژادی و ترویج اخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه یا توهین‌آمیز و تروریستی در فضای مجازی در شبکه های اجتماعی یک چالش بزرگ در سراسر جهان بویژه در شرایط ناجور کنونی در کشور عزیز ما افغانستان است.
در هیچ مرحله تاریخ اقوام مختلف افغانستان که مثل یک خانواده قرن ها در کنار هم زیست کرده اند به اندازه امروز مورد توهین تهدید و تحقیر یکدیگر قرار نگرفته اند.
درین آواخر و با گسترش رسانه های همگانی و شبکه های اجتماعی در فضای مجازی در کشور و با ازیاد استفاده افراد از شبکه های اجتماعی با تاسف بعضی از رسانه ها و افراد بدون رعایت اصول و پرنسیب های اجتماعی و یا همدیگر پذیری ، به شکل بسیار بیرحمانه ، غیر مسولانه و خارج از اصول و مبانی دموکراسی و آزادی بیان بر هویت ، قوم و نژاد یکدیگر توهین و تحقیر می نمایند.
با تاسف و درد که بسیاری ها آزادی بیان را سو تعبیر کرده و با استقاده از آن دست به ترویج اخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه یا توهین‌آمیز و حتی تروریستی میزنند.
دردآور تر از همه که در بسیاری از موارد افراد با سواد و تحصیلکرده این سرزمین با بی مسولیتی کامل و حتی بشکل آگاهانه و بدون در نظرداشت منافغ ملی و همدیگر پذیری بر و نژاد ، قوم و زبان یگدیگر میتازند.
درین میان و با تاسف که افراد مریض و مافیای قومی فضای مجازی در شبکه های اجتماعی را بستر مناسب برای تخریب و تحقیر یکدیگر یافته اند.
نشر اخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه یا توهین‌آمیز و تروریستی در فضای مجازی در شبکه های اجتماعی از چند دلیل سهل است. اول اینکه دسترسی به فضای مجازی در شبکه های اجتماعی آسان و ارزان است. دوم اینکه با بکار گیری پروفایل های مستعار و یا جعلی میتوان هویت اصلی را پنهان کرد.
نظر به دلایل فوق همانگونه که همه میدانیم به بسیار سادگی میتوان اخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه یا توهین‌آمیز و حتی تروریستی را در ظرف ثانیه ها به هزاران مخاطب رساند.
بلی ! این مسله با گسترش شبکه های اجتماعی در فضای مجازی به یک چالش بزرگ در سراسر جهان بویژه در شرایط ناجور کنونی در کشور عزیز ما افغانستان مبدل شده است.
جهت مبارزه با این چالش بزرگ کشور های مختلف دست به کار شده و راه های مبارزه و جلوگیری از این پدیده ناجور را روی دست گرفته اند.
در اکثر کشور ها نهاد های امنیتی و ادارات مخابرات و تکنالوژی بخش های ویژه و تیم های کاری را تشکیل داده اند تا پست ها و یا تبصره های نژادپرستانه و توهین آمیز را شناسی نموده و به اطلاع مسولین شبکه های اجتماعی میرسانند.
کشور های مذکور مسولین شبکه های اجتماعی را زیر فشار قرار داده تا چنین تبصره ها را در ظرف چند دقیقه و یا ساعت حذف نمایند.
بگونه مثال صرف در آلمان فیس بوک چندین مرکز با تیم های بزرگ برای حذف چنین پست ها تشکیل داده است. تیم های ذکر شده روزانه صد ها پست ، تبصره و یااخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه را از شبکه فیس بوک حذف میکنند.
بلی ! با توجه به وضعیت ناجور و سال ها جنگ ، وحشت و بلاخره فقر و آورگی کنونی در کشور و با توجه به تجاوز نظامی قدرت های منطقه و جهانی از طریق گروه های ترورستی در افغانستان ، فرهنگ هم دیگر پذیریری بقدر کافی در میان ما از هم پاشیده است و مردم ما دیگر مجال از هم پاشی و گسستگی بیشتر را ندارند.
وظیفه نهاد های امنیتی و ادرات مخابرات و تکنالوژی افغانستان است تا مثل سایر کشور ها پالیسی مشابه را روی دست گرفته و با تشکیل تیم های کاری پست ها، تبصره ها و یا اخبار تنفرآمیز و نژادپرستانه را شناسایی نموده و با همآهنگی با مسولین شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و تویتر و سایر شبکه های آن ها را حذف نمایند .
در نهایت مبارزه با چنین پدیده ناجور و چالش بزرگ صرف شامل شبکه های اجتماعی در فضای مجازی نشده و دولت مسولیت دارد تا با مسولین رسانه های چاپی و صوتی و تصویری را بوِیژه رسانه ها تصویری را که تربیون های شانرا در اختیار افراد مضر ، مریض و یا هم مافیای قومی و سمتی قرار میدهند بصورت ، برخورد جدی نمایند تا باشد اندکی مسولیت خود را ادا نموده و توانسته باشیم تا حدی از هم پاشی بیشتر ملت مظلوم خود جلوگیری نماییم.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس