قانونی شدن مرگ با عزت و پایان زندگی در بلژیک!؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
بلژیک اولین کشوریست در جهان ، که اجازه می دهد تا بیماری لاعلاج ، وحشتناک و درد بی درمان اطفال زیرسن ۱۸ را به ( رضایت خود وفامیلش) که " Euthanasia " ګفته می شود، به شکل قانونی بقتل برسانند.
امروز ۱۳ فبروری ؛ این قانون که دونیم ماه قبل ازطرف مجلس سنای بلژیک به تصویب رسیده بود، با ۸۶ رای موافق ، ۴۴ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب در آمد.
طرفداران این قانون به این عقیده اند و می ګویند که مرګ با عزت حق همه بشمول اطفال است و آنها نیزحق انتخاب را دارند ، هرچند نمایندګان مجلس اصرار داشتند، شکی نیست که اعمال کشتن کارآسان نیست ، اما از روی ترحم این اجازه را می دهد تا هرکس برای پایان دادن به زندګی پردرد وبی درمان خود تصمیم بګیرد . چون در واقعیت از این درد وحشتناک وبی حاصل نجات می ابد .
رهبران مذهبی وادیان مختلف این کشور نیز به این اقدام مخالفت کرده و انرا شدیدا محکوم نمودند ، رهبرکلیسا ورییس دانشګاه کاتولیک بلژیک به این عقیده است : " که زندگی هدیه ازطرف خداوند است و ما حق دور انداختن آن را نداریم. "
او می گوید که حمایت عظیم مردم برای تصویب این لایحه علامت دیگری ازفرسایش ایمان است . و این مسیر خطرناک برای جامعه خواهد بود.
داکتر بوغدو متخصص اطفال در شفاخانه سند لوک بروکسل از تصویب این قانون توسط پارلمان کشورش حمایت می کند و می ګوید : " این که هر روز طفلت را در حال جان کندن ببینی وازمریضی اش تمام وقت رنج ببری وبدانی که به درد بی درمان مبتلا شده وقابل تداوی هم نیست پس ترجیح می دهید تا طفل تان راحت شود و زندګی را خاتمه بخشد. "
به ګفته خانم بوغدو اکثر اوقات والدین مریض می ګویند که طفل شان را نمی خواهند در این حالت تمام سال ببینند و خواهش می کنند که او را بقتل برسانند . اما وی می افزاید آن زمان اجازه چنین کاری نبود و فعلن که شکل قانونی را پیدا کرده است می توانند با توافق هردو جانب دست بکار شوند.
نامبرده علاوه می کند مریض سرطانی که تداوی ندارد و چند مرتبه عملیات می شود ولی متاسفانه امیدی به زنده ماندن طولانی اش نیست برای مریض و فامیلش همچنان درد کشیدن طفل شان مرګ تدریجی است که بهتر است در مورد تصمیم ګرفته شود.
هرچند در سال ۲۰۰۲ میلادی بلژیک برای افرادی بالای سن ۱۸ و تعداد بزرګسالان تحت تداوی دوامدار وبی درمان ، که می خواستند با زندګی شان وداع ګویند نیز چنین اقدامی، البته با رضایت شخص مریض و فامیلش صورت ګرفته بود که در آن زمان متخصصین طبی این مرګ را از( روی ترحم) نامګذاری کرده بودند. ولی متاسفانه این رقم در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۱۴۳۲ واقعه انجامید، که اکثر این اشخاص بیشتر از ۶۰ سال و سرطان بی درمان داشتند.
اما ایل وان هالف Els Van Hoof ، سناتور حزب دموکرات مسیحی بلژیک، به شدت با این قانون مخالف است. او اصرار دارد اطفال نمی توانند پیامدهای این درخواست را درک کنند. واګر والدین تصمیم ګیرنده این کارباشند که از روی ترحم ودلسوزی می خواهند چنین کاری صورت ګیرد،کاملن اشتباه است.
خانم هالف می ګوید: " اطفال [ از نظر قانونی ] قبل از سن ۱۶ سالګی اجازه نوشیدن الکول وسګریت را ندارند، آنها نمی توانند قبل از 18سالګی رای بدهند ویا هم ازدواج کنند.چرا که آنها درک درست ندارد، اما زمانی که در مورد زندگی و مرگ صحبت می کنید، آنها می توانند تصمیم بگیرند ؟ این درست نیست. "
فراتر از آن ، او معتقد است که این قانون تصویب شده غیر ضروری است ، بلژیک در حال حاضر اجازه می دهد تا آنچه آرام بخش وتسکین دهنده نامیده می شود اجرا ګردد، اما این تصمیم عاقلانه نیست .
قرار است پس از آن این قانون توسط فیلیپ پادشاه بلژیک به امضا برسد تا مورد استفاده قرار ګیرد.
هالند کشور همسایه بلژیک "مرګ به رضایت خود " برای اطفال بالاتر از ۱۲ سال را به رسمیت شناخته است.
طبق قانون اجرای (مرګ به رضایت خود) چندین شرط دارد:
مریض باید بارها درخواست مرګ کرده باشد.
مریض باید در آخرین مراحله غیر مدوا باشد.
مریض باید هوشیار باشد و معنای مرګ خود خواسته را درست بفهمد.
پدر و مادر و داکتر باید با این درخواست توافق داشته باشند.
مریض باید درد شدید داشته باشد و برای آرام شدن آن راهی باقی نمانده باشد.
در ماه نوامبر سال ګذشته میلادی ۱۶ متخصص بیماریهای اطفال در نامهای سرگشاده به نمایندگان مجلس خواستار تصویب این قانون شده بودند.
قابل ذکر است که بعد از تصویب این قانون توسط مجلس سنای این کشور حدود دونیم ماه قبل یک تعداد طرفداران حقوق اطفال در ګردهمایی که در بروکسل داشتند خواهان رد این قانون شده بودند