صفحه نخست > دیدگاه > بزکشی احزاب جمهوریخواه و دموکرات امریکا در افغانستان

بزکشی احزاب جمهوریخواه و دموکرات امریکا در افغانستان

محمد اکرام اندیشمند
يكشنبه 12 جنوری 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

با انتشار کتاب رابرت گیتس وزیر دفاع پیشین امریکا یک واقعیت دیگر نیز آشکار شد:
افغانستان میدان رقابت و بزکشی سیاسی دوحزب جمهوریخواه و دموکرات ایالات متحده امریکا. در حالی که تا اکنون، افغانستان عرصۀ رقابت و خصومت دولت های مختلف منطقه چون: خصومت هند و پاکستان، رقابت و دشمنی ایران و عربستان، رقابت های روسیه و سایر اعضای سازمان شانکهای با امریکا و متحدین غربی اش شمرده می شد، و میدان نبرد امریکا، ناتو و دولت افغانستان بریاست حامد کرزی با نیروهای طالبان، القاعده با حمایت ناآشکار و پیچیدۀ پاکستان و کشورهای نفت خیز عربی منطقه بود.

ادعای گیتس در کتاب "ماموریت":
رابرت گیتس که در ریاست جمهوری بوش پدر رئیس CIA و در زمان انتقال قدرت از جورج بوش پسر به بارک اوبامای دموکرات وزیردفاع بود، تا دوسال نخستِ ریاست جمهوری اوباما همچنان در مسند وزارت دفاع باقی ماند. وی در حدود دوسال بعد از ترک این مسند، کتاب"وظیفه" یا ماموریت را نگاشت که در بخشی آن از افکار و سیاست بارک اوباما در مورد افغانستان و رئیس جمهور کرزی سخن گفت.

گیتس در کتاب ماموریت ادعا می کند که حکومت اوباما در دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان(29اسد1388 – 19 آگست2009)تلاش کرد تا حامدکرزی را که به او علاقه ای نداشت، از کرسی اقتدار به زیر بکشد. او این تلاش را یک"توطئه خام و ناکام" تلقی می کند. مجریان اصلی این توطئه در کتاب"ماموریت"، ریچاردهالبروک نمایندۀ خاص ایالات متحده امریکا در امور افغانستان و پاکستان که در دسمبر2010 پدرودحیات گفت و ایکنبیری سفیر واشنگتن در کابل معرفی می شوند.

استدلال و شواهد رابرت گیتس در ادعایش این است که، ریچارد هالبروک تلاش کرد تا انتخابات بدور دوم برود و برای شکست کرزی از تاکتیک های چون مشارکت در مجالس انتخاباتی رقیبان کرزی و عکس برداری های مشترک با آنها استفاده میکرد.
رابرت گیتس در کتاب ماموریت، چهرۀ اندوه بار می گیرد و از آلودگی دستان امریکا و از لکۀ دامن همکار یا دوست امریکا یعنی رئیس جمهور کرزی سخن می گوید. او عمق نارضایتی و نفرت خود را با این گفته که "همه چیز بسیار زشت بود"، نشان میدهد.

ادعا و شکایت رابرت گیتس از اوباما و حکومت او به کنارزدن رئیس جمهور کرزی خلاصه نمی شود. وی، سیاست بارک اوباما را در جنگ افغانستان نیز نشانه می گیرد و می نویسد که اوباما باورش را به استراتیژی نظامی خود در این جنگ از دست داده بود و به فرماندهان نظامی امریکا اعتماد نداشت و جنگ افغانستان را هم متعلق به خودش نمیدانست.

میزان درستی و نادرستی ادعای"ماموریت":
آیا ادعای رابرت گیتس در خاطرات ماموریتش در واقع از"توطئه"اوباما در براندازی رئیس جمهور کرزی درست است؟ ادعای گیتس تا چه حدی به کشمکش ها و رقابت های درونی دو حزب همیشه حاکم بر سرنوشت امریکا بستگی و پیوند دارد؟ اگر اتهامات و ادعای رابرت گیتس بصورت تصنعی و غیرواقعی ناشی از رقابت های درون حزبی جمهوری خواهان و دموکراتها باشد، آیا دست جمهوری خواهان امریکا در عقب امتناع رئیس جمهور کرزی از امضای پیمان امنیتی قرار ندارد تا بارک اوباما و دموکراتها در سطح بین المللی تحقیر شوند؟

نقطۀ جالب این است که رابرت گیتس آنچی را در مورد دخالت و توطئه حکومت اوباما در دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 2009 می گوید، که رئیس جمهور کرزی پس از برگزاری انتخابات مذکور مطرح کرد. آیا جمهوری خواهان در واشنگتن به قول گیتس، به "همکار امریکا" یعنی به کرزی اطلاعات می دادند و یا به او دیکته می کردند؟

اگر ادعای گیتس در مورد کنارزدن کرزی به رقابت های درونی دستگاه حاکمیت امریکا بر نگردد، این نکته قابل پرسش است که چرا اوباما و حکومت او علی رغم تصمیم به راندن حامد کرزی از مسند قدرت قادر به راندن او نشدند در حالی که بقای وی در این مسند، مرهون حمایت نظامی و مالی امریکا بود ؟ این در حالی بود که مقامات امریکایی، از ریاست جمهوری کرزی حتی قبل از برگزاری دور دوم انتخابات سخن می گفتند. هیلاری کلنتن وزیر خارجه امریکا پیروزی کرزی را در دوم قاطعانه پیش بینی کرد و سپس "دیوید آکسلرد"نزدیکترین مشاور اوباما گفت که داکتر عبدالله عبدالله شانس پیروزی نداشت.

مبالغه و کتمان:
به نظر می رسد که ادعای رابرت گیتس در مورد کنارزدن کرزی از کرسی قدرت در انتخابات ریاست جمهوری سال2009 توسط اوباما و حکومت او مبالغه آمیز و غیر واقعی باشد. ادعای گیتس مبنی بر تعویض کرزی با شخص دیگر به خصوص با داکتر عبدالله رقیب اصلی او توسط اوباما و حکومت امریکا در دومین انتخابات ریاست جمهوری نه آن زمان و نه بعداً مطرح نشد.

در حالی که گزینۀ امریکایی ها در انتخابات پیشین با توجه به استراتیژی امریکایی ها و انگلیس ها در مورد رهبری دولت افغانستان همچنان کرزی بود، اما اوباما و حکومت حزب دموکرات، کرزی را تحت فشار قرار دادند تا با ایجاد یک اداره و مدیریت سالم، به فساد غیر قابل مهار حکومت خود پایان دهد. حکومتی که گولدن براون صدراعظم بریتانیا پس از تبریکی به رئیس جمهور کرزی روز ششم نومبر2009 (15عقرب 1388) خواستار مبارزۀ جدی با فساد در جهت ایجاد یک دولت سالم و مؤثر شد و در پارلمان بریتانیا اظهار داشت:«حاضر نیست جان سربازان کشورش را برای حفظ دولتی که با فساد مبارزه نمی کند و فساد به"نام دوم"دولت افغانستان مبدل شده، به خطر اندازد.»
باب هیربرت سرمقاله نویس روزنامه نیویارک تایمز در آغاز سال (2009) که اوباما در هژدهم فبروری این سال(30 حوت 1378) هفده هزار نیروی اضافی به افغانستان اعزام داشت، نوشت:«اگر آقای اوباما میخواهد قوت های جدید به افغانستان بفرستد، وی باید از طریق تلویزیون برای مردم امریکا به صراحت کامل بگوید که چه چیز را میخواهد بدست بیاورد؟» او در این مقاله تصویر خود را از دولت مورد حمایت امریکا چنین ارائه کرد:«دولتی را که ما در افغانستان حمایت می کنیم یک عشرتکدۀ متعفن فاسد، حکومت کانگستر ها(مافیا) و آدم های مکاری هستند که عادت به رشوت خوردن نموده اند.»

بارک اوباما پس از تبریکی به کرزی گفت:« ما به حکومت کرزی یک مجموعۀ صریح انتظارات و تدابیری را که در جهت حسابدهی لازم اند، تسلیم میدهیم تا شکی باقی نماند که ما از این مناسبات چه میخواهیم؟»
اما رابرت گیتس در مورد انگیزه های فشار بر رئیس جمهور کرزی چیزی نمیگوید و آنرا کتمان میکند.

تبعات بزکشی جمهوریخواهان و دموکرات ها:
اگر نگاشته ها و اظهارات رابرت گیتس، بزکشی و بازی سیاسی در رقابت های درون حزبی جمهوری خواهان و دموکراتها باشد، تبعات این بازی برای افغانستان بسیار خطر ناک خواهد بود. افزایش عقده و خصومت میان کرزی و اوباما و بازی با سرنوشت آیندۀ افغانستان در گرو این خصومت و نفرت شخصی قرار خواهد گرفت.

به نظر می رسد که رئیس جمهور کرزی با رهایی حتی 88 زندانی که امریکا آنرا خطر ناک اعلان کرد این خصومت و نفرت را تا نقطۀ صفر ادامه میدهد. تا آنجائیکه که بارک اوباما هم به این نقطه برسد و گزینۀ صفر عملی شود. در چنین حالتی، افغانستان نه به میدان بزکشی بازیگران منطقه و جهان، بلکه خود به "بزی" چاپ اندازان مبدل خواهد شد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • BBC شنبه 11 ژانويه 2014 - 21 دی 1392

    رئیس پیشین دبیرخانه کمیسیون انتخابات افغانستان گفته که دو دیپلمات پیشین آمریکایی در تلاش ناکامی حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بودند.
    آقای نجفی به خبرنگاران گفت که ریچارد هولبروک نماینده وقت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای افغانستان و پاکستان و پیتر گالبریث معاون آمریکایی نماینده سازمان ملل در افغانستان نمی‌خواستند که آقای کرزی در انتخابات ۱۳۸۸ به ریاست جمهوری برسد.
    او که در حال حاضر وزیر حمل و نقل افغانستان است، گفت: "پیتر گالبریث به من زنگ زد و گفت که من شنیده‎ام که شما فردا نتایج مقدماتی انتخابات را اعلام می‎کنید. گفتم بله. گفت: نکن. گفتم: چرا اعلام نکنم، ما به مردم وعده داده‎ایم؟ گفت: من برایت می‎گویم که اعلام نکن. گفتم: نه تو مسئول من هستی و نه امرت برایم قابل تحمیل است.
    به گفته آقای نجفی، این دیپلمات سازمان ملل به دنبال این گفت‌وگو، به او هشدار داد که اگر نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری اعلام شود، "برای تو خوب نیست. اگر تو نتایج مقدماتی انتخابات را فردا اعلام کنی، گور خودت را می‌کَنی."

  • قانون جدید ثبت احوال نفوس، طی ما ه های اخیر جنجال های فراوانی به ویژه درباره ذکر تعلق به قوم و دین اشخاص، در پی داشت که حتی به تنش لفظی میان نمایندگان نیز کشیده شد، اما بالاخره توسط کمیته مشترک شورای ملی تصویب شد و اکنون برای اجرایی شدن باید به توشیح محترم کرزی برسد.

    بنابر گزارشات رسیده از مجلس، این قانون با تعدیل دو ماده در هفت فصل و 39 ماده تصویب شده که پس از تعدیل، نام خانوادگی و دین اشخاص در شناسنامه ثبت می شود و قومیت، ملیت و دیگر اطلاعات شخصی افراد در بانک اطلاعات حفظ شده و به دلیل ملاحظاتی که وجود دارد در روی صفحه نمایش داده نمی شود.

    در همین راستا محترم امیرزی سنگین وزیر مخابرات کشور، نمونه‌ای از این شناسنامه را روی صفحه فیس‌بوک خود گذاشته که مشخصات فردی شامل نام، نام پدر، نام خانوادگی، تاریخ تولد، محل تولد، محل سکونت فعلی و دین را نشان می‌دهد.

    نکته دیگر اینکه در این نمونه فیس بوکی، جزییات هویت فرد به زبان‌های فارسی و پشتو در روی شناسنامه و در پشت آن همین جزییات به زبان انگلیسی نوشته شده است.

    همچنین قرار است معلوماتی از قبیل اثر انگشت، اسکن چشم، گرفتن عکس و پر کردن کامپیوتری فرم مشخصات افراد نیز در مرکز معلوماتی وزارت مخابرات و داخله جمع آوری شود و توزیع آن بعد از انتخابات ریاست جمهوری در کابل آغاز و کم کم به دیگر ولایات نشر یابد.

    از دیگر خوبیهای این شناسنامه این است که اطلاعات جانبی شخص دارنده آن نیز بر روی چیپ یا کارت حافظه جانبی آن ذخیره می شود . همچنین پولیس دستگاه ویژه ای در اختیار خواهد داشت که به وسیله آن اطلاعات ذخیره شده در کارت حافظه شناسنامه های الکترونیک را می تواند بخواند و سوابق شخص را بصورت کامل دریافت نماید.

    بنا به گفته جناب وزیر، شناسنامه‌های الکترونیک دارای خاصیت بایومتریک، ثبت وسایط نقلیه، امضاء دیجیتالی، جواز رانندگی و سایر موارد قابل استفاده است که انصافا جزو پیشرفته ترین شناسنامه های کشورهای همجوار می باشد که البته تا حدودی باعث افتخار برای کشور می باشد.

    اجرای این طرح بسیار مفید و در جلوگیری از فساد و ضایع نمودن وقت مردم مثمر ثمر است زیرا پیش از این برخی از کشور های دیگر به خصوص اتباع کشور های همسايه با هدف اجرای حملات تخریبی از شناسنامه افغانستانی استفاده می کردند تا کشور های خودشان متهم به انجام حملات بر ضد افغانستان نشود.

    اما نگرانی که در این رابطه وجود دارد این است که در این فرصت به وجود آمده بسیاری از پاکستانی ها می توانند خود را به عنوان شهروند افغانستان جا بزنند. به حدی که شایع است پاکستانی ها و قبایل پشتون آن طرف مرز دسته دسته برای گرفتن شنانسامه نفوس افغانستانی وارد خاک افغانستان می شوند و یا اینکه 25 فیصد از پشتون ها که امروز در افغانستان زندگی می کنند پاکستانی هایی می باشند که ده ها سال قبل به جنوب و شرق افغانستان آمده همان جا زندگی و گاهی هم خرابکاری می کنند .

    در زمان طالبان چه در افغانستان و چه در نمایندگی های طالبان در عربستان سعودی ، امارات متحد عربی و پاکستان به ده ها هزار پاکستانی پاسپورت و تذکره نفوس افغانستانی داده شده است و این پروسه در زمان محترم کرزی نیز ادامه داشته است .

    اکنون بسیاری از پشتون های پاکستان به زور به مناطق مرکزی، شمال و غرب افغانستان و به خصوص ولایت هرات آمده اند که لهجه و طرز گپ زدن شان با اهالی قندهار و جلال آباد و خوست فرق می کند و کار به جایی رسیده که تعداد زیادی غیر افغانستانی نیز به ارتش ملی و پولیس نیز وارد شده است.

    با این وجود این سوال مطرح است که مقامات محترم چگونه می خواهند این غیر هموطنان را از هموطنان تشخیص دهند؟ اگر این بار به این پاکستانیها به عنوان شهروند افغانستان شناسنامه الکترونیک داده شود، برای همیشه در افغانستان خواهند ماند!

    نگرانی دیگر این است که وضعیت مهاجرین آواره افغانستان در سراسر جهان چه می شود؟ بسیاری از آنها هم اکنون نیز تذکره افغانستانی ندارند و با بی هویتی زندگی می کنند. آیا مسوولان راجع به آنها هم طرح و برنامه ای دارند یا خیر؟ این سوال است که باید پس از اولین مرحله توزیع این شناسنامه مسوولان مربوطه جواب آن را بدهند.

  • خر امریکایی عرب وهابیست و خر وهابی افغان غول است!!!!!!!

  • آقای داوود علی نجفی ، ازسیمایش معلوم است دروغ گوی و دسیسه ساز است ، برهمه ملت افغانستان معلوم و هویدا
    است ، آقای نجفی در انتخابات ریاست جمهوری حامد کرزی سال 1388 بسیار تقلبی ها به نفع حامدکرزی انجام داد
    همان است که حامدکرزی آقای نجفی را وزیر ترانسپورت و هوانوردی ساخت . آقای نجفی لگن بردار آقای کرزی است .

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس