صفحه نخست > خبر و گزارش > جهان > مقاومت لبنان حکومت اسرائیل را در آستانۀ سقوط قرار داده است

مقاومت لبنان حکومت اسرائیل را در آستانۀ سقوط قرار داده است

نويسنده: سید آقا فیروزان از امارات متحدۀ عربی
سه شنبه 8 می 2007

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

دولت اشغالگر اسرائیل که در تابستان سال گذشتۀ میلادی به بهانۀ آزادی دو اسیر نظامی اسرائیلی که در اختیار جبش مقاومت حزب الله لبنان قرار داشت به لبنان تجاوز نمود که بعدا هدف اساسی اش را از هم پاشیدن دار و دستۀ این جبش اعلان نمود که در نتیجه بعد از تخریب بیش از 50% زیربنای لبنان و کشتار هزاران تن از غیر نظامیان این کشور و بعد از شکست فاحش ارتش اسرائیل در برابر نظامیان حزب الله با رسوائی زیاد عقب نشیینی نمود.

گرچه دولت اسرائیل در ابتدا شکست را قبول نکرده و دلیل عقب نشینی اش را چندان واضح اعلان ننمود، ولی گذشت روزگار ثابت نمود که این دولت به چه اندازه در برابر جنبش مقاومت حزب الله لبنان شکست خورده است.

این جنگ با ویرانی زیر بنای لبنان و کشته شدن بیش از یکهزار تن از شهروندان این کشور همراه بود و در اسرائیل نیز، یکصد و شصت نفر، که اکثر آنان نظامی بودند، کشته شدند و شهرک های شمال این کشور هدف موشک های حزب الله قرار گرفت.

بعد از شکست اشغال گران اسرائیلی جنبش مقاومت حزب الله پیروزی اش را در برابر نیروی باصطلاح شکست ناپزیر اسرائیل جشن گرفت که مورد کینه و حسد رقبای سیاسی داخلی او گردید که از آن به بعد دولت لبنان در یک بحران سیاسی به سر می برد.

عوامل ناشی از تجاوز اسرائیل به لبنان حکومت اشغالگر اسرائیل را در یک سردرگمی بدی قرار داده است که تا کنون این دولت نتوانسته است از این بن بست بیرون برآید.

پس از برقراری آتش بس، که در حقیقت شکست فاحش به ارتش اسرائیل خوانده شد، دولت اسرائیل با انتقادهای گسترده ای در داخل این کشور مواجه شد و در واکنش به این انتقادها، نخست وزیر هیاتی را به ریاست یک قاضی بازنشسته مامور بررسی عملکرد دولت و ارتش در جریان جنگ کرد.

در ابتدای سال جاری، ژنرال دان هالوتز، رییس ارکان ارتش اسرائیل در زمان جنگ لبنان، با پذیرش مسئولیت این عملیات، از مقام خود استعفا داد.

روز 30 اپریل، هیات مستقل تحقیق در مورد اداره عملیات نظامی اسرائیل در جنگ لبنان، انتقادات شدیدی را متوجه مقامات نظامی و سیاسی ارشد این دولت نمودند.

در پی انتشار این گزارش، دولت ائتلافی و به خصوص نخست وزیر و وزیر جنگ هدف انتقادات شدید سیاستمداران مخالف، رسانه های همگانی و افکار عمومی قرار گرفتند.

نظرسنجی های انجام شده نشان می دهد که حدود 74% مردم اسرائیل خواستار کناره گیری نخست وزیر هستند و یکی از وزیران عضو کابینه نیز از کابینه کنار رفته و دلیل آن را ناممکن بودن کار در دولت تحت ریاست ایهود اولمرت اعلام داشته است.

همچنین، اویگدور یتزهاکی، رهبر جناح حزب کدیما، حزب حاکم به رهبری اولمرت، در کنست - پارلمان اسرائیل - از وی خواسته است از این مقام کناره گیری کند. در مقابل، نخست وزیر، اولمرت، تاکید ورزیده که مصصم است در سمت نخست وزیری باقی بماند و برنامه های خود را به پیش ببرد.

وی گفته است کسانی که در نظر دارند از وضعیت کنونی بهره برداری سیاسی کنند باید اقدامات خود را متوقف کنند.

روز چهارشنبه دوم ماه می و با بالا گرفتن اعتراضات، خانم لونی بعد از دیدار و گفتگو با ایهود اولمرت اعلان نمود که صدر اعظم باید برود.

بعضی مطبوعات پیش بینی می کردند که لونی در پایان این جلسه از مقام خود استعفا خواهد داد تا نخست وزیر را نیز مجبور به کناره گیری کند. اما بعد از پایان این جلسه، خانم لونی به خبرنگاران گفت که از آقای اولمرت خواسته است که از مقامش کناره گیری کند.

وزیر خارجه اسرائیل خانم لونی گفت اگر اولمرت از مقامش استعفا دهد، او خود را برای جانشینی وی به عنوان نخست وزیر نامزد خواهد کرد. زپی لونی در حال حاضر معاون نخست وزیر و نیز معاون رهبر حزب حاکم کادیما است.

اکنون که خانم لونی از صدر اعظم خواسته است تا از وظیفه اش استعفا کند در مقابل ایهود اولمرت واکنش نشان داده است که من او را از وظیفه اش سبکدوش می نمایم. وزیر جنگ اسرائیل نیز عنقریب از وظیفه اش استعفا میدهد. البته این همه ناشی از تجاوز غیر انسانی این رژیم بود که در تابستان سال گذشته به شکل مذبوحانه بر ملت لبنان اعمال نمودند.

در واکنش به این همه رهبر محبوب مقاومت لبنان، سید حسن نصرالله گفته است: " به اسرائیل احترام دارد که به شکست خود اعتراف نموده است. " وی از قضا و دادگاه لبنان نیز خواست که قضای اسرائیل را سر مشق خود قرار دهند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • Do not compare Israil which is government to Iran’s criminal melitia in lobanon

    • کاش ما هم یک حزب مستحکم و استوار و مرد مانند حزب الله در وطن خود میداشتیم .
      اگر یک حزب مانند حزب الله در افغانستان بود کشور ما اکنون درگیر جنگ های مذهبی و قومی نمی شد و پیشرفت می کرد .

  • ما اگر یک حزب مانند حزب الله می داشتیم افغانستان برای همیشه به یک ولایت ایران تبدیل می شد. مگر جنگ حزب الله برای لبنان چه دست آوردی داشت؟ هزاران لبنانی برای هثچ کشته شد و لبنان ویران شد. مگر چند سال طول می کشد تا لبنان با گدایی آباد شود؟

    کدام موفقیت را حزب الله به دست آورد؟ جنوب لبنان به دست ارتش لبنان و نیروی بین الممللی افتاد که قبلا در دست حزب الله بود. اگر اسراییلی ها می خواهد المرت برود این به این معنی است که آنها مانند حزب الله موفقیت را فرار در میان خانه های مردم نمی دانند بلکه آنها موفقیت را نابودی دشمن می دانند. این نشان می دهد که آنها به تبلیغات دل خوش نمی کنند و در هر قدم حاضر اند که مسایل شان را با عقل بسنجند.

    حزبی که حاکمیت دولت یک کشور را قبول ندارد و مستقیما از تهران فرمان می برد چه می تواند برای مردم لبنان بدهد؟ احزاب مزدور ما به ما چه دادند؟ ایران به مردم لبنان دل نمی سوزاند. ایران به دنبال منافع خودش است. چرا امروز به برادران مسلمان افغان خود رحم نمی کند. چرا به کودکان افغان اجازه ای درس خواندن نمی دهد؟

    مگر ایرانیها عربها را سوسمار خور نیم گویند؟ بنابر این از کجا این همه دل سوز سوسمار خور شده؟

    ما به دولت و قانون نیاز داریم نه به آشوبگر و ماجراجو. اسراییل را به خاطر رفتارش با فلسطینی ها باید سرزنش کرد اما هر حرلت ماجراجو و احساساتی نمی تواند کمکی به مساله کند.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس