صفحه نخست > خبر و گزارش > سخنان استخبارات پاکستان و انگلستان از زبان خبرنگار پاکستانی احمد رشید

سخنان استخبارات پاکستان و انگلستان از زبان خبرنگار پاکستانی احمد رشید

ریشه های پدیده ی شوم طالبانیزم را باید در قبیله سالاری و حکومت چند قرنه قبیله سالاران در افغانستان جست.
کابل پرس
يكشنبه 15 می 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

تروريزم، کوچی طالبان، طالبان و القاعده

کابل پرس?: اگر طالبانیزم را جدا از بافت جامعه قبیله ای بررسی کنیم به خطای بزرگی دچار می شویم. گرچه نام طالبان و طالبانیزم در دو دهه اخیر با به قدرت رسیدن جنایتکاران طالب به رهبری ملا عمر بر سر زبان ها افتاده است اما طالبانیزم، پدیده ای عمیقا تنیده با جامعه قبیله ای می باشد که به انسان به شیوه ی یک موجود پست و بی ارزش می نگرد و هر آنچه هست، سنت های قبیله ای با کریه ترین برداشت ها از اسلام، کوچی گری و تولید و تجارت مواد مخدر و نتایج این نوع زندگی ست که اظهار وجود می کند.

یک کوچی طالب در هنگام غارت و چپاول اموال مردم بهسود

احمد رشید خبرنگار پاکستانی که چند سالی به عنوان خبرنگاری شناخته شده در عرصه بین المللی اظهار وجود کرده و برای تعدادی از رسانه ها و خبرنگاران افغانستان به عنوان مرجع تلقی می شود، اخیر بصورت واضح تر و آشکار تر، سیاست های دولت پاکستان بويژه سرویس استخبارات این کشور را در محافل بین المللی و رسانه ها، به عنوان سخنان آزاد ابراز می دارد. در آخرین نمونه این اظهارات او در انجمن روابط خارجی آلمان در برلین، طالبان را حرکتی ملی توصیف کرده و با بسیاری از طالبان نکتایی پوش افغانستان و سران پاکستان و انگلستان همراه شده و افکار عمومی را برای طالبانی تر کردن کامل افغانستان آماده می کند. علی رغم گسترش انتحار در افغانستان از طریق القاعده در میان جوانان و حتا کودکان افغان، احمد رشید رابطه ملا عمر و القاعده را شخصی توصیف کرده و بر مذاکره و صلح با طالبان با دادن امتیازات ويژه تاکید می کند. این در حالی ست که همین اکنون طالبان و کسانی مانند فاروق وردک و کریم خرم که از تفکر طالبانی در افغانستان نمایندگی می کنند، بیش از 70 درصد پست های دولتی افغانستان را در اشغال خود درآورده اند. گفته های احمد رشید در انجمن روابط خارجی آلمان را باید در حقیقت گفته های سران پاکستان و استخبارات این کشور از زبان یک خبرنگار دانست.

مذاکره و به قدرت رساندن رسمی طالبان، به هیچ عنوان نمی تواند در افغانستان صلحی بیاورد و در حقیقت این پوزخندی بیش به صلح نمی باشد.

یک تولید کننده مواد مخدر در ولایت قندهار

پدیده طالبانیزم پدیده ای امروزی و مربوط به دو دهه اخیر نیست. در کشوری که هنوز زنان را با حیوانات عوض می کنند و زن جز موجودی پست و دست دوم محسوب نمی شود، در جامعه ای که هنوز قبیله سالاران، سیاست سلطه طلبی قومی، نسل کشی، کوچ اجباری و تبعیض را دنبال می کنند، معامله و یا صلح با طالبان و رهبر آنان، پایان چند قرن خشونت و نقض سیستماتیک حقوق بشر نیست. در جامعه ای که پدیده ی منحوس طالبان براحتی جای پای باز کرده و توانسته پای لوچ های قبیله را به کشتن و غارت بسیج کند و با شبکه های تروریستی بین المللی پیوند خورده و انتحار آموخته اند و اکنون احمد رشید و انبوه قلم بدستان قبیله و طالبان نکتایی پوش مانند اشرف غنی احمدزی براحتی آن را پدیده ای ملی معرفی می کنند، نمی توان صلح را با مذاکره با چند رییس قبیله به ارمغان آورد.

یک کودک معصوم پشتون قربانی قبیله سالاری که به جرم بمب گذاری انتحاری گرفتار شده است.

ریشه های پدیده ی شوم طالبانیزم را باید در قبیله سالاری و حکومت چند قرنه قبیله سالاران در افغانستان جست. در زمان پدران طالبان که حکومت را در قبضه خود درآورده بودند و کشتار، برده داری، غصب زمین و چپاول تنها خصوصیات آن دوره بود، ریشه های این پدیده شکل گرفت و تا دوره ی حامد کرزی، با نهادینه شدن بمب گذاری انتحاری ادامه یافته است. کوچی گری نیز در حالی که هنوز غاصبان، اسناد صادر شده توسط جلادان تاریخ را سند مالکیت خود می پندارند و در حقیقت سند جرم آنان است، به عنوان رشته ای محسوب می شود که همه ی این حکومت های جبار را به هم پیوند می دهد. نقض سیستماتیک حقوق بشر، کشتار مردم غیر کوچی، غصب زمین های آنان، غارت اموال و آتش زدن خانه ها، پدیده ای ست که از زمان پدران طالبان در افغانستان رواج داده شده و در دوره ی حامد کرزی، در حالی که علاوه بر حمایت دولتی حمایت برادران طالبان خود را نیز دارد، ادامه یافته است.

یک کودک و یک زن کوچی قربانی مردان کوچی

سخنان خبرنگار پاکستانی احمد رشید در انجمن روابط خارجی آلمان براحتی نشان می دهد که این دست افراد بجای توجه دادن افکار همگانی به پیشینه طالبان و ستم حاکمان و استعمارگران افغان بر مردم سرزمینی که امروز افغانستان نام دارد، سخنان جویده شده مقامات پاکستانی، انگلیسی و افغان را تکرار می کنند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس